Üdv a prémium ligában!

Az új Sorento alaposan feladja a leckét a vásárlóknak. Az oka, hogy a Kia dögös külsővel, széles motorválasztékkal, jó ár/érték aránnyal és remek garanciával dobta piacra.

A teszt alatt az új Sorento meglehetősen sok elismerő pillantást kapott, ez nyugtázza a formatervezőket és lelkesíti a kereskedőket. Az új modell vásárlói jöhetnek a prémium márkáktól is. Ez az a réteg, aki nem akar vagy tud annyit költeni, viszont kényelem, elektronizáltság és megjelenés terén nem adja lejjebb. Érvként még ott a márka megbízhatósága és a hosszú garanciaidő.

Az említett dolgok nagy vonzerőt jelentenek, mert a legmagasabb felszereltségű tesztautó (16,7 millió Ft), a nélkülözhető 4×4 hajtás és a Nappa bőrkárpit elhagyásával, még barátibb árat tud. (-600 e és -500 e Ft.) A hibrid technika elsőkerék-hajtással, zömmel városban és elővárosi közlekedésre használva, ideális választás.

A mai autótechnikáról sokat elmond, hogy az 1882 kilós, majdnem ötméteres Sorentóval sikerült 7,3 literes átlagot is autózni, városok között. A legjobb, hogy városban is lehet ilyen fogyasztást produkálni…

A tágas utastéren nagyon jól látszik, hogy új modellről van szó. A komoly vezetés-segéd arzenál mellett, a fülkében lévő hat USB csatlakozó is mutatja, hogy friss a fejlesztés. A felhasznált anyagok és a jó kidolgozás, világosan mutatja a Kia szándékát, hogy be akarnak törni a prémiumliga alsó részébe. Ezt el is érték.               

Kia Sorento 230 Hybrid 4WD Kryptonite

  • Hossz/szél./mag.: 4810/1900/1200 mm
  • Motor: 1598 cm3+villanymotor, 230 LE/ 350 Nm
  • Gyorsulás (0-100 km/h): 9 s
  • Ár: 16 685 000 Ft (Alapár: 13 990 000 Ft)
  • Tesztautó: Kia Hungary Kft.
Megosztom