A mindig nőies üzletasszony

Aki rajong a fenntartható divatért

Guba Nóra az üzleti élet igazán férfias területén állja meg vezetőként a helyét, s állítja, a stílus és a divat mindennapi sikerének fontos szövetségesei. Ha rápillantunk, nem marad kétségünk: tudja a titkot, hogyan lehet mindig sugárzóan nőies ugyanakkor céltudatos, szakmájának kiemelt női képviselője.

A divat és a magyar nemzetiségi jegyek szeretete és tisztelete már kiskorában is fontos szerepet játszott.  Az iskolái elvégzése után Dublinban kezdte karrierjét, a Turizmus Zrt. dublini külképviseletén dolgozott. Öt év után visszatért Magyarországra. A divatban is elkezdte keresni a nemzetiségre ráerősítő jegyeket, mint például a matyó motívumokat.

Bár az volt a terve, hogy újra külföldön folytatja életét, egy véletlen folytán mégis Magyarországon, Budapesten maradt. Kapott egy visszautasíthatatlan állásajánlatot, s ezzel elindult az életében egy új karrier építése, amely azóta is tart, mégpedig egy nagyon izgalmas terület, a jogászok világa ragadta magával, a professzionális marketing oldaláról. Abban az időben elsők között volt, aki egy nagy nemzetközi jogi irodának kidolgozta a hosszú távú marketingstratégiáját, s mindezt professzionálisan tette az online térben is.

Ebben az időszakban ismerte meg a férjét, majd nem sokkal később megszülettek gyermekeik. A kezdet 15 éve volt, azóta is ezen a területen építi a karrierjét, és dolgozott olyan meghatározó nemzetközi irodáknál, mint a CMS, DLA Piper, ez év nyarától pedig a Dentons– a világ legnagyobb nemzetközi jogi cégének budapesti irodájának munkatársa, mint marketing és kommunikációs vezető.

Nóra a tavalyi évben a koronavírus-járvány beköszöntével jött rá, hogy mennyire fontos számára a mindennapi divatos megjelenés. Amikor az otthonunkból egyszer csak az online térben kellett találkozni a személyes találkozások helyett, és Nóra nem tudta mindennap felölteni, ahogy ő fogalmaz „professzionális páncélját”, nem ugyanúgy mentek a dolgok, mint korábban.

Aztán amikor megértette, hogy hiába van otthon, a professzionális külsőt, amit előtte megszokott a mindennapjaiban, akkor is fel kell öltenie ahhoz, hogy magabiztos legyen, s ebbe még a tűsarkú cipő is beletartozott a Zoom meetingeken.  Amikor ezt megtette, újra erősnek és magabiztosnak érezte magát, s ekkor tudta igazán megfogalmazni és azóta is büszkén vállalja, hogy azon túl, hogy fontos számára a divat és a nőies, elegáns megjelenés, ennél sokkal többet jelent: a magabiztosságot.

Minden nap nagy gonddal választja ki a ruhadarabjait és ügyel a részletekre. A divatban kiemelten fontosak számára a magyar tervezők és a fenntartható divat, az egyedi, természetes, jó minőségű alapanyagok. A szépségápolás és a nőiesség is fontos szerepet kap. Nem titkolt célja, hogy szeretné a stílus és a divat segítségével is közelebb hozni a jogi hivatást az emberekhez annak minden szépségével és eleganciájával együtt.

„Számomra a stílus, a divat és a nőiesség olyan szövetségesek, amelyek nélkül nem tudom elképzelni a munkámat és az életemet, amelyek meghatározzák a mindennapi működésemet és a professzionalizmusomat; s ajánlom nőtársaimnak is, hogy mindig viseljék büszkén a nőiességüket, mert óriási magabiztosságot tud kölcsönözni.” – hallhattuk Guba Nórától.

Molnár Judit

  • Ruha: VIKTORIAVARGA, Lukéj Gabi My Fashion, Sugarbird
  • Smink: Krista Gabriella
  • Fotók: Mónáth Éva
  • Helyszín: Hotel Moments Budapest
Megosztom