A Dessin Kft., élén Boros Judittal és Gábor Saroltával megálmodja, átváltoztatja és élővé teszi a tereket – anya és lánya immár családi vállalkozásban erősítik egymást és kihozzák egymásból a maximumot, miközben folyamatosan fejlődnek és óriási terveik vannak a jövőre vonatkozóan.

Boros Judit édesapjától, aki gyárat vezetett, örökölte a két lábbal a földön járás művészetét, édesanyjától pedig, aki reál „zseni” volt, de komoly művészi hajlamokkal is rendelkezett, tanulta a formák szeretetét.

Judit grafikus férjének segített a munkájában. Korrektúrázott, leadeket írt, kitalálta a cikkek címét. Ezt követően Judit belefolyt az ügyfél egyeztetési és ügyintézési feladatokba és belépett a cégbe. 1996. január 1. napján pedig létrehozták a Dessin Kft.-t. Első körben Judit úgymond „mindenes” lett. Férje grafikus művészként és alkalmazott grafikusként multinacionális cégeknek és művészeti intézményeknek dolgozott. Judit mindeközben a cég menedzsere lett. Imre pedig egyre jobban vissza akart térni a művészeti alkotáshoz. Így amikor 2010-ben elváltak útjaik, Imre Munkácsy-díjat kapott, Judit pedig a Dessin Kft. cégvezetője lett.

Eddigre már nagy formátumú nyomtatókkal is rendelkezett a cég, s egyre inkább kezdte kinőni a „kis kiadványokat”. Judit pedig elkezdte a tudatos építkezést: ki akart lépni a nagy térbe és el akart rugaszkodni a hagyományos megoldásoktól. Így elindította a Design Üzletágat, amivel kiegészülve a Dessin immár tervezésben, gyártásban, anyagokban, mindenben tudta segíteni ügyfeleit a tervezéstől a kivitelezésig.

A Design Üzletág jelenlegi igazgatója Judit lánya, Gábor Sarolta. Saci gyakorlatilag beleszületett a művészetek szeretetébe. Ilyen háttérrel nem is volt kérdés, hogy a Képzőművészeti Egyetemet szerette volna elvégezni, s közben arról álmodozott, hogy egy Guggenheim típusú múzeumot vezet majd kurátorként. Ennek ellenére az egyetem végeztével 2015-ben belépett a családi vállalkozásba. Egyre többet tanult, egyre jobban kezdte érezni magát, account és projekt menedzser lett, mi több, az egyik legnagyobb ügyfelet, a MOL-t egy idő után szinte már csak ő kezelte. Emellett felvételt nyert a KREA enteriőr, stylist és látványtervező szakra, ahol a 2 éves képzést a legjobb diákként végezte el. Az iskolát követően jött egy kis pihenő, majd új alapokra helyezték édesanyjával a céges kapcsolatukat, s immár cégtársként építik együtt a vállalkozásukat. A közös munka, az egyenlő partnerkapcsolat eredményeként anya és lánya sikert sikerre halmozva, megállíthatatlanok.

A női erő Judittal és Sacival összeadódott, akik nem mindennapi módon építik immár közösen a cégüket és mutatják meg, hogy a GIRL POWER, a családi vállalkozás mire lehet képes, mintát mutatva ezzel sok nőnek és családnak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy 2021 tavaszán a Sarolta által tervezett saját irodájukkal megnyerték az ÉV IRODÁJA 2020 szakmai díjat, amely egyfajta visszaigazolás, hogy a design és a képzőművészt összeegyeztethető.

Molnár Judit
Fotók: Isza Ferenc
Smink: Krista Gabriella
Helyszín: DESSIN Kft. saját iroda

Megosztom