A sokoldalú üzletasszony

Andrásiné Pocsalyi Julianna élete már a kezdetektől összeforrott a designnal. Lakberendezési és belsőépítészeti munkái mellett a művészet számára ma már nem csupán hobbi, az elmúlt években itt is megtalálta egyedi alkotói stílusát: legyen szó selyemsálak festéséről, tűzzománcról, vagy vászonkép készítéséről.

Kisgyermek korából, Szeghalomról hozta a szimbólumok és a formák szeretetét, majd az iskola után Kertészsziget Művelődési Házában kezdett dolgozni, mint művelődési házvezető.

Vágyott a fővárosba, hogy fejlődhessen, s egy bátor próbálkozást siker koronázott, a Vígszínháznál helyezkedett el. Közben megismerkedett későbbi férjével, aki ekkor épp építőmérnöknek tanult az egyetemen. Elkezdve közös életüket, gyermekeket vállalva, immár Szolnokon lakberendezést tanult, ahol kiváló eredménnyel végzett, s a kurzus elvégzése után megbízást is kapott egy szálloda megtervezésére. Ezután már egyik munka hozta a másikat, és immár 3 fia mellett beindult a lakberendezői karrier.

Tagja lett a Lakberendezők Országos Szövetségének, akikkel rendszeresen járta a külföldi design szakvásárokat, kedvence a milánói Salone del Mobile volt. Majd elvégezte a Metropolitan Egyetem környezetkultúra szakát. Itt tanulta meg pl. azt, hogy a természetből mennyit lehet inspirálódni, amit a mai napig szeretettel használ.

„A lakberendezés, belsőépítészet és tervezés komoly felelősség, meg kell felelni. A tűzzománcban azt szeretem, hogy játék és kísérlet.” – így ma már a design nemcsak lakberendezői munkáiban jelenik meg, hanem művészeti alkotásaiban is: mindegyiket nagyon szereti, legyen szó tűzzománcról, selyemfestésről vagy egy üres vászon élettel telítéséről.

Lakberendezési és képzőművészeti díjak és elismerések:

  • Képzőművészeti Nívódíj 2020,
  • Év Lakberendezője díj 2016,
  • Év Lakberendezője Team díj 2016,
  • Megyei különdíjak: 2005, 2006, 2018

Ruha: Navona Fashion
Smink: Krista Gabriella
Helyszín: Hotel Moments Budapest

Megosztom