Vezérelvem a minőség és az igényesség

Horváth József épületgépész technikusnak tanult, majd tizenöt évet a kereskedelemben dolgozott, ahol kifejezetten cipőkkel foglalkozott. Ezt követően visszatért eredeti szakmájához és immár cégtulajdonosként saját építőipari beruházásait, projektjeit menedzseli. Ötvenéves riportalanyunk betekintést enged életébe, szakmai előmenetelébe.

Tanulmányaimat követően másfél évtizeden keresztül lábbelik beszerzésével, készíttetésével, forgalmazásával foglalkoztam. Ez idő alatt, megközelítőleg egy tucatszor utaztam Kínába, mivel ott gyártattam a cipőket. Rájöttem, hogy ez is, mint m inden más csak úgy tud jól működni, ha a gazda szeme rajta. 2008-ban létrehoztam egy saját brendet és egy teljes évet Kínában éltem. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a multik után, az elsők között voltam, de az időzítés nem a legjobban sikerült a 2008-as válság miatt, így hazajöttem.

Régi barátom és mentorom, Nánási László tudván hazaérkezésemről, felkeresett, hogy Zuglóban elkezdene építkezni, de szüksége van egy bizalmi emberre, aki ért is hozzá, így visszatértem az eredeti szakmámhoz. Zuglói projektjeink jellemzően nyolc-tíz lakásos társasházak vagy ikerházak voltak. Ezidőtájt mindennel meg kellett küzdenünk, legyenek azok adott esetben a szomszédok vagy éppen a változtatási tilalmak, de sikerült…

2014-ben önállosodtam. Az elmúlt években megteremtettem a saját anyagi hátteremet, ami immár – a napi rutinból adódóan – tapasztalattal is párosul. Visszaemlékezve, a Gyarmat utca 100. volt az első projektem. Mostanra tizennyolc, sajátépítésű házat mondhatok magaménak, így jómagam ötven éves, a házaim számát tekintve pedig nagykorú lettem.

Az egyik mottóm és erre mindig figyelek, hogy a befolyt pénz „keresztmetszete, minimum dupla akkora legyen, mint a  kimenő összeg,” ezáltal biztosítom a mindenkori likviditásomat.  A másik nélkülözhetetlen dolog, hogy minden egyes nap, akár többször is kimegyek az építkezéseimre egyeztetni és ellenőrizni. Belelátva a folyamatokba könnyebben tudom összehangolni a szakágakat időben és térben, ami nem kis nehézség mostanság. Mondhatni, hogy egyfajta karmesterként kell vezényelnem a munkafolyamatokat. Minden esetben minőségi építőanyagból dolgozunk és nemzetközi gyártókkal vagyunk kapcsolatban. Főleg az igényesség és garancia szempontjából fontosak a megbízható partnerek. Van, hogy két-három projekten is dolgozom, de Zuglóban egyre nehezebb jó beépíthetőségű telket, jó helyen és jó áron találni. Dr. Bodó Kristóf ügyvéd barátom nagy segítségem abban is, hogy a viharos múlttal és tulajdonlappal rendelkező ingatlanok legbonyolultabb jogi problémáit is megoldja.

Az idei évben a  budai oldalon is megvetem a lábam. 2022-ben a  legnagyobb projektem, egy befejezés alatt álló fejlesztésemen túl, a III. kerületben, Rókahegyen, egy 2 000 négyzetméteres telken, egy, a 21. század minden követelményének megfelelő társasház építése. A luxuslakások mérete, várhatóan 80-150 nm között fognak mozogni, melyekből az örökpanorámát, a tágas, elegáns teraszokról fogják tudni az ottlakók élvezni.

Számomra a siker egyik záloga, hogy tíz éve, saját alvállalkozókkal dolgozom a szerkezetépítéstől a kulcsrakész állapotig. Mindemellett szakosodtam az okosotthonokra igény szerint teljesen automatizáljuk, mind hűtés, fűtés, árnyékolás, mind a védelem, biztonság és világítás tekintetében az általunk épített lakásokat, házakat.

A magánélet tekintetében van két lányom és két fiam. A legidősebb gyermekem Dávid, már két unokával, egy kislánnyal és egy kisfiúval is megajándékozott. Két lányom és kisebbik fiam, Hannah, Jázmin és Dániel még tanulnak.

Szabadidőmben sokat sportolok, s ezáltal levezetem a napi stresszt. Ezen kívül szeretem a minőségi autókat és imádok utazni, kirándulni. A városi turizmust előnyben részesítem, melyben folyamatosan inspirálódom. Egy tetsző épületnél, képes vagyok utána olvasni a „műremek” múltjának, akár anno lakóinak. Természetesen az aktív pihenés is életem része. Leginkább a Karib térségben érzem a legjobban magam, ahol a kedvenc helyeim a Bahamák, Kuba és Dominika.

Megosztom