Virág Éva az első vállalkozói generációba tartozik, azok közé, akik a rendszerváltás idején kezdték el építeni a saját üzletüket. Többször is újra kellett terveznie, de most úgy tűnik, megtalálta azt, ami a legjobban passzol hozzá: kisgyermekes anyaként és táplálkozási szakértőként vitaminos csokoládét fejlesztett ki a gyermekeknek.

Csak a gyermekes anyukák tudhatják pontosan, hogy milyen érzés az, amikor az ember szeme fényének sehogy sem csúsznak le az igazán egészséges ételek és a superfoodok. Bezzeg a pizza, a péksütemények, a rántott és olajos dolgok minden mennyiségben jöhetnének, nem is beszélve a csokoládéról! Virág Éva, egy 7,5 és egy 9,5 éves kisfiú édesanyja, vitamin és táplálkozási szakértő úgy döntött: itt az ideje, hogy valaki kifejlessze a vitaminokkal dúsított csokoládét, hogy hasznos is legyen, ami jó. A vállalkozónő története azonban nem itt, hanem harminc évvel ezelőtt a Soproni Egyetem Erdőmérnöki karán kezdődött, ahol Éva a felsőoktatási tanulmányait végezte, és ahol rájött: soha nem fog tudni a szerelem-szakmájában dolgozni.

– Mindig erdőmérnök szerettem volna lenni, nagyon szeretem az erdőket és a természetet. Az egyetemi éveim alatt azonban világossá vált számomra, hogy ez egy nagyon férfias szakma, amiben nőként nem fogok tudni érvényesülni. Ékszerkészítést tanultam az óráim mellett, így két szakmával a kezemben indultam el a nagybetűs életben, a rendszerváltáskor. Mehettem volna az akkor az országba érkező multikhoz, vagy a még meglévő állami vállalatokhoz, de egyik sem volt az én utam. Kiváltottam hát a vállalkozói igazolványt, és ékszerekkel kezdtem el foglalkozni. Alapítottam egy társas vállalkozást – akkor még csak a magam társa voltam, és drága ékszerek gyártásával, és forgalmazásával foglalkoztam. – emlékezett vissza Éva. – Készítettem és árultam is őket, és jól ment az üzlet. Akkoriban, akinek volt egy kis esze, kreativitása és teherbírása, az jó eséllyel sikeres lett. A teherbírással, a tanulással, és a munkaszeretettel nem volt hiba.  Nyolc üzletet nyitottam, amelyek üzletileg rendben voltak közel a 2010-es évekig. A nagyobbik fiam születése után néhány héttel egy óriási gazdasági törés történt az életünkben. Szembe kellett néznem azzal a ténnyel, hogy egy bűncselekmény (betöréses lopás) és az azt követő hivatalos eljárás felemésztette az erőinket. Mégis, inkább érzelmi okai voltak, hogy nem tudtam az ékszer szakmában az újraépítkezést meglépni. Nehéz döntés volt, teljes egzisztenciális zavarodottság. 

Éva és a férje vettek egy nagy levegőt, felszámoltak mindent, és Budapestre költöztek, albérletbe.

– A férjem már régóta vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel foglalkozott, de ez csak amolyan hobbi volt a családnak az ékszerüzletek mellett. Mindenesetre fontos volt, hogy jól csináljuk, ezért a természetgyógyászati képzés mellett táplálkozási- és vitaminszakértői tudást is magunkra szedtünk, ezt a vonalat immár ketten építettük fel. Az életünk fordulópontján úgy döntöttünk: ebben az irányban indulunk el. A Swiss Made Technology a kettőnk közös vállalkozása, melyben együtt dolgozunk házaspárként. Szerencsére tökéletes az összhang: Attila a kreatív, aki álmodozik és ötletel, én pedig a racionális, aki mindig megkeresi és megtalálja a megfelelő megoldásokat.

Az üzlet rendben épül, lassan – majdnem 10 év kellett -, megtaláltuk a helyünket Budapesten, és Budapest zöld szívébe, a II. kerületbe költöztünk, mindannyiunk örömére.

– Az erdő 5 percre van tőlünk, „erdőmérnöknek” nevelem a fiaimat. Majd talán ők! A természet szeretete mellett fontos, hogy egészségtudatosan is neveljem őket, ugyanakkor, mint minden gyerek, ők is imádják az édességeket. Így született meg a vitaminokkal dúsított csokoládé ötlete – árulta el Éva. – Két évig tartott a termékfejlesztés, meg kellett találni a legtökéletesebb receptet, hogy a csoki ne csak egészséges legyen, de finom is. A legfőbb tesztelőink természetesen a gyerekeink, és az ő barátaik. Ami nekik ízlik, azt bátran piacra merjük dobni.

ruha: Navona Fashion
smink: Krista Gabriella
helyszín: Mystery Hotel Budapest

Megosztom