Kései apaság-anyaság

Nincs általános szabály arra vonatkozóan, hogy miért vállalnak manapság egyre később gyermeket a párok. A nemi szerepek átalakulása, az életkor kitolódása éppúgy hozzájárul ehhez a jelenséghez, mint az a tény, hogy a párkapcsolatok egyre bizonytalanabbak. Sokan negyvenes éveikben találnak magukhoz illő társat, akivel biztosítottnak látják a családalapítást.

Hollywoodban sok híresség dönt a kései gyerekvállalás mellett, a színésznők, énekesnők esetében ez maximálisan összefügg a karrierépítéssel. Az sem ritka, hogy a színészek idősen lesznek apák ifjú partnerük mellett.

Halle Berry

Amilyen sugárzó jelenség, olyannyira balszerencsés a férfiakkal. Szépségkirálynő- modell korában ment először férjhez az akkori menedzseréhez. Hosszú évekig harcok keserítették meg az életét azokkal a férfiakkal, akik gyermekekkel ajándékozták meg. Első gyermekét, Nahla Arielát 41 évesen hozta világra élettársától, Gabriel Aubry színésztől, akivel öt évig élt együtt. A férfi féltékenysége megkeserítette a mindennapjait. Halle évekig harcolt lánya apjával a gyerekfelügyelet miatt, sőt ahelyett, hogy ő kapott volna gyerektartást férjétől, az fizettetett vele. Hatalmas szerelemnek indult, nyolc év csatával végződött az afroamerikai színésznő harmadik házassága a szívtipró Oliver Martinez francia színésszel, aki sok nő életét keserítette meg ellentmondást nem tűrő természetével. Berry 47 évesen adott életet fiúgyermekének, Maceo Robertnek. Öt év együttélés után a pár a válás mellett döntöttek. A legnagyobb problémát a közös gyermekükkel  kapcsolatos felügyeleti kérdések jelentették.  A Los Angeles-i bíróság döntése szerint megint csak az anyát kötelezték arra, hogy fizessen gyereknevelési költségekre exférjének.

Janet Jackson

Rihanna, Beyoncé, Jennifer Lopez „elődjeként” a pazar koreográfiáiról is ismert popdíva a nagy visszavonulásairól és nagy visszatéréseiről híres.  Egész életében azért küzdött, hogy kilépjen Michael bátyja árnyékából, hogy önjogán, a saját teljesítményéért ismerjék el. Mire ez sikerült neki  hat Grammy-díjjal, megkoronázva egy beiktatással a Rock and roll Hall of Fame-be, addigra újabb csend van körülötte. Nagy visszhangot keltett, hogy 2016-os turnéját megszakította, majd le is mondta egy váratlan eseményre hivatkozva. Ennek a váratlan eseménynek hamarosan meg lett a gyümölcse: 2017-ben, 51 évesen megszülte első (és azóta is egyetlen) gyermekét, Eissa Al Manát. „Megkaptam életem legnagyobb ajándékát, a kisfiamat. Az anyaság minden percét imádom, semmi sem fontosabb a világon a gyermekemnél!”- Janet elmondása szerint sokkal türelmesebb lett az anyaságnak köszönhetően. Eissa édesapja egy katari üzletember, Wissam Al Mana, aki miatt Jackson felvette a muszlim vallást. Az élet fintora, hogy röviddel fiúk megszületése után elváltak.

Brigitte Nielsen

Hatvanévesen is bomba alakja van a főleg modellként és Sylvester Stallone oldalán sikeres dán színésznőnek, énekesnőnek. Férjekből és gyerekekből is kijutott Brigitte-nek bőven. Mindössze tizenkilenc évesen szülte első fiát, Juliant, akit Killian Marcus, Douglas Aaron és Raoul Jr követett a sorban. Harminc éves korára négy gyermekes anyukat lett, három apától, három válással a háta mögött. Viharos házasságai közül egyedül Sylvester Stallonénak nem szült gyereket, akivel két évig éltek együtt. A négy nyelven – olasz, francia, angol, német – kiválóan kommunikáló Nielsen  2000-es évek közepén ismerkedett meg a nála tizenöt évvel fiatalabb és egy fejjel alacsonyabb Mattia Dessi olasz producerrel. Férjhez ment a szárd férfihoz, aki nagyon szeretett volna gyereket tőle. Tíz éven át próbálkoztak a lombikeljárással, mire 2018-ban, mesterséges megtermékenyítéssel megszületett a lányuk, Frida. Az ex-modell sokáig senkinek nem árulta el, hogy várandós, nem akarta kitenni magát a kéretlen kritikáknak amiatt, hogy 54 évesen még be mer vállalni gyereket.

Beverly D’Angelo

Az olasz felmenőkkel bíró, mára kissé elfeledett amerikai színésznő 2001-ben, közel az ötvenhez szült ikreket Al Pacinónak. A szőkeség Milos Forman felfedezettjeként kezdte a színészi pályát, első jelentős szerepét a Hair című musicalben alakította. Találkozása a Keresztapa sztárjával regénybe vagy inkább filmbeillő volt. Beverly a 80-as években férjhez ment Lorenzo Salviati olasz herceghez, akivel New Yorkban éltek. Gyerek nem született a házasságból.  A színésznő és Al Pacino 1996-ban a Los Angelesből New Yorkba tartó repülőjáraton találkozott egymással. Végigbeszélgették az utat, és mire leszállt a gép, egymásba szerettek. Olyannyira, hogy gyerekvállalásról is szó esett köztük. Amikor Beverly közölte a hírt a férjével, azt felelte, hogy Al Pacino a kedvenc színésze, az ő kedvéért szívesen válik el. Beverly 46 évesen fogadott örök hűséget Al Pacinónak, ám a házasságuk öt év után befuccsolt. Két gyönyörű gyermek Olivia Rose és Anto James viszi tovább a családi vérvonalat.

Al Pacino

Még életében legendává vált a maga perzselő tekintetével, fantasztikus tehetségével, kortalan sármjával. Al Pacinót mindig imádták a nők, ő sem vetette meg a társaságukat. Huszonéves ikrei, és harmincas Julie lánya mellé 83 évesen újra apa lesz! A nagyapa korban is vagány külsejű, jó formában lévő Al egyre fiatalabb partnereket szerzett be magának az évek során. Legutóbbi barátnője, a nála több mint 50 évvel fiatalabb, 29 éves Noor Alfallah, aki hamarosan negyedszer is apává teszi. A hírek alapján fiúgyermeket várnak, akinek a Roman keresztnevet szánják. A színész örömébe némi üröm is vegyült, hiszen nem hitte el elsőre, hogy ő lehet a gyermek apja, ezért apasági tesztet csináltatott, ami nem igazolta be a kételyeit. Alt és Noort a koronavírus járvány hozta össze, a lány szüleivel állt kapcsolatban a színész. A fiatal hölgynek gyengéi az idősebb vagyonos férfiak, annak ellenére, hogy tehetős családból származik. Kapcsolatba hozták Mick Jaggerrel, a milliárdos Nicolas Berggruennel is.

Robert De Niro

A karcos külsejű De Niro sincs híján a kései apaság tapasztalataiban. Elsők között gratulált barátjának, Pacinónak, hiszen ő maga is hasonló cipőben jár. Nemrég született meg a hetedik gyermeke, Gia Virginia. A kezdő című vígjáték forgatásán megismert harcművész, a 45 esztendős Tiffany Chen tette ismét apává a mozilegendát. De Nirónak évtizedek óta az egzotikus, többnyire  színesbőrű nők a gyengéi. Első felesége, Dianne Abbott színésznő egy fiú és egy lánygyerekkel ajándékozta meg, Drena 51, Raphael 46 éves. Egy időben Naomi Campbellre is nagyon bukott a színész, de a modell arra se méltatta, hogy egy randevú erejéig szóba álljon vele. A szintén modell Toukie Smith-szel több „szerencséje” volt, ikerfiakat szült neki 1995-ben. Julian és Aaron mesterséges megtermékenyítéssel fogantak meg, és egy béranya hozta őket a világra. Húszévnyi házasság fűzte a színészt egyik kolleganőjéhez Grace Hightower, akitől két közös gyermekük született, a 25 éves Elliot és a 12 éves Helen Grace.

Steve Martin

„Ha korábban lett volna gyermekem, valószínűleg silány apa lettem volna, mert nem tudtam volna a karrierem és a magánéletem között egyensúlyozni” – nyilatkozta a színész 2017-ben. Steve Martin, a népszerű humorista, vígjátéki figura 67 éves korában esett át az apai „tűzkeresztségen”. Első feleségétől, Victoria Tennant brit színésznőtől, akivel nyolc évig voltak házasok, nem született gyermeke. Másodjára Anne Stringfielddel hozta össze az élet házastársként, aki a New York Times újságírója volt, mielőtt férjhez ment a neves komikushoz. Mary nevű kislányuk érkezését sokáig titokban tartották, azért is, mert a mama veszélyeztetett terhesen, negyvenen túl adott életet első gyermekének. Martin amúgy nem kevés apaszerepet formált meg pályafutása során családi vígjátékokban, mint az Örömapa, a Tucatjával olcsóbb.

Mick Jagger

Minden téren kakukktojásnak számít a Rolling Stones higanymozgású, barázdált arcú, jóképűnek egyáltalán nem mondható, ám rendkívül karizmatikus frontembere, aki egész életében falta a nőket. Hírességek, mozibálványok, arisztokraták omlottak a karjaiba szerte a világon. Házasságra csak egyetlenegyszer adta a fejét, ám nem bizonyult hűséges típusnak. Egyéjszakás kalandok, rövidebb – hosszabb kapcsolatok teszik ki eléggé mozgalmas magánéletét. Jaggernek nyolc gyermeke született öt nőtől, a legidősebb a 47 éves Karis, akiből filmproducer lett, a legifjabb 7 éves. Nem sokkal a rocklegenda 73. születésnapja után hozta világra Deveraux Octavian Basil Jaggert az anyukája, Melanie Hamrick. A gyönyörű balerinát, aki 43 évvel fiatalabb társánál, egy véletlennek köszönhetően hozta össze a sors a zenésszel. A balerina Tokióban  turnézott éppen az Amerikai Balett Színház Társulatával, amikor a Rolling Stones is ugyanott adott koncertet. Az érzéki-érzelmi áramütést idestova tíz éve tartó együttélés és gyermekáldás követte.

Szentgyörgyi Rita

Megosztom