Csodás bőr egy lépésben – recept!

Sokat hallani a méregtelenítés fontosságáról. Nem véletlenül, hiszen ez a hosszú és egészséges élet titka. Itt egy remek recept, amelytől még a bőrünk is tökéletes lesz.

Most nyáron szerencsére olcsón hozzá lehet jutni a méregtelenítő zöldségekhez, gyümölcsökhöz. A tisztító limonádéhoz szükséges:

1 liter ásványvíz
1 közepes uborka
1 citrom
10-12 mentalevél

A hozzávalókat vágjuk fel minél kisebb darabokra este, éjszakára dobjuk be a hűtőbe. Reggel már ihatjuk is. Mindennap igyunk meg egy ilyen adag méregtelenítő limonádét, ami ráadásul frissít is. Egy hét múlva pedig várhatjuk a csodát: jönni fog! Szép bőr, jó közérzet lesz a jutalom.

Ha szomjas, már késő inni!

A szomjúságérzet már hiányra utal – komoly tüneteket okozhat, ha nem iszunk eleget. Ne akkor igyunk, amikor szomjasak vagyunk, akkor ugyanis már késő! Akár két százalék folyadékveszteség is csökkenti a szellemi és fizikai teljesítőképességet. Ezért – különösen nyáron – szinte egész nap kortyolgassunk!

Mi történik, ha nem iszunk elegendő folyadékot?

Az anyagcsere lelassul, fejfájás, szédülés kínozhat, gyengének, fáradékonynak érezzük magunkat. Súlyosabb esetben szapora légzést tapasztalhatunk, izomgörcs és szájszárazság jelentkezhet. A bőr elveszítheti rugalmasságát, szervezetünk teljesen kiszáradhat, vesekő, vérsűrűsödés is kialakulhat.

Mit igyunk?

A csapvíz – amellett, hogy kiválóan oltja a szomjat – a legszigorúbb ellenőrzésen esik át, fogyasztása környezetbarát, élettanilag fontos ásványi sókat tartalmaz, otthon is elérhető, nem hizlal, és a legolcsóbban beszerezhető folyadék.

Mennyit igyunk?

Húsz testkilogrammonként legalább egy liter vizet kellene meginnunk mindennap. A nagy nyári melegben vagy sportoláskor ajánlatos további minimum egy liter ivóvizet inni.

Ezért együnk papaját!

A papaja – bár hazánkban nem éppen őshonos – isteni ízű és végtelenül egészséges gyümölcs. Most eláruljuk, hogyan hat az egészségünkre és nem utolsósorban a szépségünkre!

Ha az arcunkra kenjük, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, enyhén hámlasztó hatású, és hidratál is egyben. Arcradírnak kiváló! Ha 25 percig pakolásként tesszük fel, a pattanásokkal is elbánik. Gátolja a bőr öregedését, halványítja a májfoltokat és gyógyítja a sömört. Ha nemcsak kenjük, hanem eszünk is belőle, belülről szépíti a bőrt. Ha összenyomkodjuk, és a lábunkra helyezzük pakolásnak, jótékonyan hat a repedezett bőrre. Megelőzi a kopaszodást, dúsítja a hajat.

Megosztom