Éjfekete felfrissülés

Eleinte csak a legmerészebb belsőépítészek használták, de mostanra már igazi divattá vált fekete zuhanykabint választani a fürdőszobába.

Egyszerre titokzatos és elegáns, letisztult és formabontó. Jól illik az indusztriális, a minimalista, de még a vintage stílushoz is.

A fekete zuhanykabin úgy válik a fürdőszoba markáns díszévé, hogy közben harmonizál a környezetével is. A könnyed vonalvezetésű elemek kiemelkednek a környezetükből, a sötét részek nem törik meg a teret, inkább elegáns keretet adnak neki. Egy ilyen fürdőszobába élmény belépni, és amilyen meghökkentően hangzik a fekete zuhanykabin ötlete elsőre, épp akkora esztétikai élmény lesz fürödni benne. Nem csoda, ha a termék már most a népszerűségi listák élén áll, és minden bizonnyal sokáig ott is fog maradni.

A divatot egy lengyel vállalkozás, a Radaway indította útjára, amikor két évvel ezelőtt piacra dobta a Modo New Black termékcsaládot, melyben mára nemcsak zuhanykabinok, hanem zuhanyfalak, kádparavánok és zuhanyajtók is vannak. A cég az eddig szokásos króm elemeket, foglalatokat fekete színben is elérhetővé tette.

A 20. század elején Henry Ford kijelentette, hogy „A vevőnk bármilyen színben megrendelheti

autóját, feltéve, hogy a szín az fekete.” Ez a gondolat vezetett minket a koncepciótól egészen az új termék megszületéséig.” – indokolta humorosan az ötletét a Radaway.

Egy különleges módszerrel, 660 fokon egyedi kerámiafestéket égetnek a zuhanykabinok és kádparavánok üvegfalára, így festve meg azokat is. A hőkezeléskor a festék egyszerre szilárdul meg az edzett üveggel. Ez a különleges technológia a rendkívüli tartósságot, kopásállóságot és az UV sugárzás elleni kimagasló védelmet eredményez.

A négyzetháló mintás Modo New Black II Factory és Frame-be egyenesen szerelmesek a belsőépítészek, mondhatni ezek a cég legsikeresebb éjfekete termékei. 

Ráadásul a Frame és a Factory üvegeit is a különleges, EasyClean vízlepergető réteggel látták el, mely jelentősen meggátolja az üvegen a vízkő lerakódását. A ShowerGuard technológia pedig örök élet garanciálisan vízlepergető, ahol nincs szükség erős vegyszerekre, vízkőoldóra a tisztításukhoz, elegendő egy ronggyal áttörölni őket, és már ragyog is a fürdőszoba.

Ezek után nem meglepő az, hogy a Radaway-nál található a fekete zuhanykabinok legnagyobb választéka. Mára már négy termékcsalád is elérhető ebben a színben: a Walk -In Modo New pengefalak, rendszerek, a minimalista Essenza New, valamint az elegáns és praktikus Idea és a letisztult 2019-es újdonság a Nes. A különféle méreteket is beleszámolva több mint 100 féle éjfekete zuhanykabin variációs lehetőség közül lehet választani a lengyel cégnél.

De mindezeken felül 16 termékcsaláddal, 2000 variációban, 11 futballpályányi méretre vágott és raktározott edzett üveggel álnak az európai piac rendelkezésére. Naponta 750 kabint készítenek, havi több mint 2000 egyedi méretű zuhanykabin megrendelésük van, és 21 országba szállítják a termékeiket.

A Radaway választéka és gyorsasága lenyűgöző: mindössze hat munkanap alatt elkészül náluk egy egyedi méretre rendelt zuhanykabin. Persze Magyarországon az egyedi kabinok esetében még számolni kell a szállítási idővel is, de két-három hét alatt az otthonunkban lehet álmaink kabinja, egyedi, speciális méretben.

2014-ben a Radaway kiérdemelte a Forbes magazin gyémánt díját, mint a legdinamikusabban fejlődő vállalkozás Lengyelországban. Mindezt néhány év alatt érték el: 2006-ban kezdtek professzionális technológiával zuhanykabinokat gyártani, és 2013-ban váltak piacvezetővé hazájukban, mely pozíciójukat a mai napig meg is tartották. Magyarországon pedig 2008 óta van jelen a Radaway márka az egyszerűtől a pazarló luxusig, óriási raktárkészlettel, mind a 16 termékcsaláddal.

www.radaway.hu

Herczku Nóra