Egy boldog cégvezető, akinek mindig vannak céljai

Már tizennégy esztendősen dolgozott, igaz, akkortájt még csak a nyári szünetekben Elekes Zoltán,  egy sikeres hazai vállalkozás vezetője. A budaörsi székhelyű TRITÁN-GÜHRING Kft. ügyvezetője szorgalommal párosuló tehetséggel, kitartással, és mindvégig boldog lelkülettel érte el, hogy cége piacvezetővé lépett elő a fémforgácsolás, fémfelület-kezelés területén. Az 1991-ben alapított, létszámában kicsi, teljesítményét illetően annál jelentősebb kereskedelmi és szolgáltató kft. irányítója most, szeptember végén lesz hatvanéves, éppenséggel számvetésre is alkalmas pillanata ez az életének.

Sok vagy kevés ez a hat évtized? – vetettük fel neki a jeles évfordulóhoz közeledve.

„Attól függ, van, amikor sok, de a lényeg nem az esztendők száma. Minden fejben dől el, akinek megvan a kellő motivációja, aki tudja, hogy mit szeretne, mindent el tud érni, akár a sportban, akár a szakmában. Előre kell gondolkodni, s az embernek mindig legyenek céljai! Nekem voltak és vannak is – sorolja életvezetésének alappilléreit, amelyekhez odatartozik egy fordított logikájú tétel. Nevezetesen azt vallja: ép lélekben ép test, ez a lényeg, ebben hisz. És abban a három dologban, amely kitölti életét: felsorolása szerint a munka, a sport és az utazás.

„Kiegyensúlyozottan élek, mert megleltem a testi-lelki békéhez szükséges harmóniát. Más társadalmakban még nyolcvanévesen is aktív életet élnek az emberek, én változatlan aktivitással idehaza szeretném, az elvet magamévá téve a gyakorlatban is megvalósítani ugyanezt, két évtizeddel idősebben is, bár nyilván nehezebb lesz” – filozofál egy keveset, majd a lényeget fogalmazza meg: „Imádom a családomat, a gyerekeimet, a munkámat, a sportot, ezek egységében, ebben a nagy kerek egészben találtam meg a boldogságomat.”

Még hozzáteszi: szeretné, ha sok-sok ilyen jeles évfordulót tudna ünnepelni.

Nem pusztán udvarias szerkesztői jókívánság: legyen így, és Isten éltesse sokáig!

Megosztom