Hirdetés

Élni és túlélni a Covid idején

Google Plus

Mióta világ a világ, az emberi történelemben egymást érik a csapások, a megpróbáltatások, a nehezebbnél nehezebb időszakok. Mi, emberek évezredek óta együtt élünk a próbatételekkel – bár az is igaz, hogy a természeti katasztrófákon kívül ezek jelentős részét magunknak köszönhetjük. Most egy világjárványban kell megtanulnunk élni, túlélni, válaszokat találni és lehetőség szerint továbblépni. De mit tehet hozzá egy ilyen küzdelemhez egy szálloda? A Hotel Silvanus**** szerint nagyon is sokat.

A bibliai tíz csapáson túl bárhová is nézünk az emberiség múltjában, mindenütt katasztrófák, háborúk, válságok garmadája sorjázik elő a történelemkönyvek lapjairól. Mi, emberek együtt élünk a válságos helyzetekkel, és eddig még általában sikerült túllépni rajtuk. Ha csak a legutóbbi pár évtizedünket vesszük górcső alá, átéltünk világháborút, Csernobilt, öbölháborút, délszláv háborút, szeptember 11-et, gazdasági válságot és még ki tudja, hány drámai történést. Sokszor persze hatalmas áldozatok árán sikerült leküzdeni őket, de az ember – eddig – nagy túlélőnek mondhatja magát. A háborúkat, gazdasági válságokat, környezetszennyezést ráadásul magunknak köszönhetjük, így a felelősség is a miénk. Egy földrengés, vulkánkitörés, vagy éppen egy járvány azonban nem – vagy csak kis részben – lehet emberi eredetű. Ilyenkor a természet állít minket próba elé.

2020-ban éppen egy ilyen új próbatétellel kellett szembenéznünk: felütötte fejét a világban az egész emberiséget fenyegető járvány, a COVID-19. A határok lezárultak, az emberek karanténba szorultak, az élet szinte megállt. A gazdaság szereplői közül pedig leginkább a turizmussal, idegenforgalommal és a szállítmányozással foglalkozó cégek kerültek rendkívül nehéz helyzetbe.

A koronavírus-járvány új helyzet elé állította a Hotel Silvanust is. A vezetőség és a dolgozók azonban ezt az embert próbáló időszakot nem katasztrófaként próbálták megélni, hanem megoldható és megoldandó feladatként. A kéthónapos kényszerszünet alatt sem álltunk le a munkával: újítottuk, szépítettük a Házat és kihasználtuk, hogy a helyzet lehetővé tesz a nagy forgalom mellett csak nehezen kivitelezhető munkákat is. Közben munkatársainkat képeztük, valamint elkészült a Hotel Silvanus Védekezési Akcióterve is. A szálloda teljes működését és működtetését újraértelmeztük úgy, hogy a legapróbb folyamat is a vendégek és a dolgozók maximális biztonságát szem előtt tartva kerüljön megszervezésre. Partneri szerződést kötöttünk a Zepter Hungary-vel, és a magyarországi szállodák között egyedüliként olyan légtisztító berendezésekkel szereltük fel közösségi tereinket, amelyek igazoltan minden olyan mikrocseppet eltávolítanak a levegőből, amelyekhez baktérium vagy vírus tapadhatna. A szobákban pedig még gondosabb és alaposabb fertőtlenítési protokollt vezettünk be, valamint nagyteljesítményű ózongenerátorokat állítottunk üzembe.

A lényeg azonban nem ez. Sokkal inkább az, hogy a Hotel Silvanus**** megpróbálta a lehető legjobbat, legtöbbet kihozni az adott helyzetből. Igyekeztünk nem csupán túlélni, de példát is mutatni, hogyan kell túlélni. Az egymásra figyelés, az összetartás, az átgondoltság és az elkötelezett munka pedig nem csak a reményt adta vissza, de a vendégek bizalmát is.

Képek

Élni és túlélni a Covid idején

Google Plus

Galéria

Élni és túlélni a Covid idején

Hirdetés