Guinness, az ikonikus

A kezdetektől fogva, mikor Arthur Guinness 1759-ben bérbe vette a dublini St. James Gate Sörgyárat 9000 évre, a Guinness a mai napig változatlanul elkötelezett amellett, hogy a legkiválóbb minőségű sört főzze és juttassa el minden rajongóhoz. Az egyedülálló, karakteres Guinness mára egyenlővé vált Írországgal. A sörgyár az egyediség, inspiráció, minőség és kézműves eljárás gazdag örökségét hordozza magában.

A Guinness mára azonban egy sörnél sokkal többet jelent, egy igazi közösséget alkot.

Összehozzuk az embereket, lehetőséget teremtünk értékes találkozásokhoz.
Ünnepeljük a barátságot, az összetartozást és a szabad önkifejezést.

Bátorítjuk a kreativitást, és együtt emeljük poharunkat a közös élményekre.
Országszerte mintegy 80 helyen várunk, ahol belekóstolva az ír kultúrába, barátaiddal kiélvezhetsz egy frissen csapolt pint Guinnesst. Légy bárhol, minden egyes pint, doboz vagy üveg ugyanazt az utánozhatatlan Guinness-élményt, minőséget és hozzáértést hordozza magában.

A Guinness története 200 évvel ezelőtt kezdődött, és fennállása óta otthona a világ legkedveltebb söreinek, és a legragyogóbb sörfőző mestereknek.

A sörgyár titka a folyamatos innováció, megújulás, és hűség a kezdetektől felállított magas színvonalhoz. Valódi szenvedélyünk a minőség, ezért minden főzet Guinness pontosan 251 ellenőrzésen megy keresztül, mire forgalomba kerülhet.

A legendás Guinness sör

A Guinness Draught szuper prémium minőségű sör, tömör szerkezetű, krémszerű habbal. Bátor párosítást jelent ízében a komló intenzív keserűsége. Nemes ízét, krémszerűen lágy állagát a Wicklow hegységből származó kristálytiszta forrásvíz és az egyedi főzési eljárás biztosítja.

Mély, rubinvörös színét az erőteljes pörkölésű malátának köszönheti. A Guinness a világ egyik legnagyobb árpamaláta felhasználója. A gyár saját mesterei pörkölik a kiváló minőségű malátát, ennek köszönhető a Guinness utánozhatatlanul gazdag íze, és mély rubinvörös színe. Tarts egy pintet a fény felé, és máris látni fogod ragyogó színjátékot!

Ha az emberek meghallják a Guinness szót, legtöbben az ikonikus fekete-fehér csapolt sörre gondolnak. Azonban kevesen tudják, hogy ezt a sört először csak 1959-ben főzték, a sörgyár fennállásának 200. évfordulójára. Ekkor jelent meg a legendás, nitrogénnel dúsított Guinness Draught. Gazdag és krémes állagával, selymes ízével a csapolt Guinness hamar a fogyasztók kedvencévé vált.

Különlegessége, hogy a gyártási folyamat során nitrogén-széndioxid gázkeveréket adnak hozzá. A nitrogén rendívül finom, kis buborékokkal dúsítja a sört, gyönyörű rétegeket hozva létre benne. A buborékok leomló örvénye végül krémes selymességet hagy maga után, és rendkívül tartós habkoronát eredményez.

A Guinness csapolása már önmagában művészet: a „Tökéletes Pint” pontosan 119,5 másodpercet vesz igénybe. Az élményről azonban akkor sem kell lemondanod, ha épp nem egy ír pubban vagy:

A dobozos kiszerelésű Guinness elhozza a tökéletes csapolt élményt otthonodba. A sörben lebegő fehér golyó világhírű találmánnyá vált: a doboz felnyitásakor a sörbe ereszti a nitrogént, így hozva létre a krémes textúrát.

Gasztronómia

A Guinnesst a kezdetektől fogva előszeretettel párosítják különböző ételekhez. Tradicionális választás osztrigával fogyasztva, de remekül illik vörös húsokhoz, és testes fogásokhoz is. Gyakran használják fel igazi remekművek összetevőjeként is, mivel különleges ízt kölcsönöz a jól megválasztott alapanyagoknak. Így raguhoz, kenyértésztához, de akár tortához adva is kiteljesedik gazdag, pörkölt aromás íze.

Ha szeretnél többet megtudni a Guinnessről, látogass el weboldalunkra, vagy kövess minket Facebookon!

Home


https://www.facebook.com/guinness.hu

Megosztom