Megújult a Hilton Budapest

2017. június 1-én ünnepélyes keretek között átadásra került a Hilton Budapest Bálterme, mely ezzel együtt a szálloda felújítási munkálatainak harmadik ütemét zárta le. Ezzel nemcsak egy teljesen felújított Bálterem kapott helyett az épület első emeletén, de egy korszerű és minden igényt kielégítő konferenciaközpont is a vendégek rendelkezésére áll.

A szálloda felújítási munkálatai 2015 óta zajlanak, mára a meglévő szobák kétharmada teljesen új arculatot kapott, és immár 229 felújított szoba áll a vendégek rendelkezésére. A szálloda új egységeinek munkálatait a korábbi felújításokhoz hasonlóan – Lobby, Historical Lounge, Executive Emelet és Lounge – a Goddard & Littlefair angol belsőépítészeti tervezőiroda végezte, így egységes arculat és kifinomult design jellemzi az új tereket. Június 1-től a Bálterem, négy konferenciaterem (Endre, Béla, Levente, Gizella), továbbá négy Boardroom várja a vendégeket.

Kifinomultság és elegancia

A Goddard & Littlefair angol belsőépítészeti tervezőiroda a Bálterem és a hozzá kapcsolódó konferencia-, illetve tárgyalótermek kialakításakor azt a feladatot kapta, hogy a már meglévő arculathoz igazodva olyan tereket hozzon létre, melyek a kor kívánalmainak megfelelően a Hilton Budapest eleganciájához és az üzleti élet elvárásaihoz egyaránt idomulnak. Fontos szempont volt az is, hogy a termeket különféle célra, akár eltérő méretmegosztással használhassák, és egyben üzleti találkozók vagy privát rendezvények céljainak is megfeleljenek.

Az új terek szépségét mi sem példázza jobban, mint a kifinomult anyaghasználat, a visszafogott, ám elegáns megjelenés, a színek és a formák tökéletes harmóniája. A bútorok időtálló eleganciája és kényelme egy impozáns, mégis barátságos helyszínné varázsolják már nemcsak a szálloda közösségi tereit, hanem éppen így a Báltermet és a konferenciatermeket is.

A szállodában tetten érhető kézműves aprólékosságot képviselő kiegészítők sok esetben hazai iparművészek munkáit dicsérik, mintahogyan a Báltermet díszítő lámpák is magyar iparművész műhelyéből kerültek ki.

Konferencia a Budai Várnegyedben

A megújult Bálterem tökéletes helyszín lehet akár gálavacsorák, konferenciák, egyéb rendezvények lebonyolítására, hiszen 510 négyzetméteres nagyságával és 600 fős befogadóképességével minden igényt kielégít. Emellett a Bálterem három szekcióra osztható, melyek egyenként 200-200 fő befogadására alkalmasak. A Bálteremben a legkorszerűbb audiovizuális rendszerek mellett teljesen új bútorzat, új függönyök és divatos, az események eleganciájához illő szőnyeg is emelik a helyiség fényét, ugyanakkor megmaradtak a korábbi márvány faldíszek, míg a faragott falak sötétebb árnyalatot kaptak.

A Bálterem mellett három egybenyitható (Endre, Béla, Levente), egy önálló (Gizella) konferenciaterem, illetve további négy Boardroom újult meg. A konferenciatermek egyenként 35 m2 nagyságúak, összenyitva 104 m2-t adnak, ahol akár 106 fő is elfér. A Boardroomok tökéletesen alkalmasak értekezletek, megbeszélések lebonyolítására, hiszen kényelmes terük („nyolcórás” bőrfotelek, modern bútorok, hightech klimatizálás, hűtőszekrény, széf) és technikai szolgáltatásaik (érintőképernyős vezérlés) akár hosszabb időtartamra, illetve videokonferencia lebonyolítására is lehetőséget adnak.

Versenyképes megoldások a Bálteremben

A Bálterem a mai kor kívánalmainak minden szinten megfelel: a legújabb, legkorszerűbb audiovizuális rendszerek – BOSE hangtechnika, professzionális adatátviteli rendszerek, nagyfelbontású kivetítők – állnak rendelkezésre, melyek gyors és rugalmas eszköztelepítés mellett kiváló hang- és vizuális élményt adnak. A Báltermet egy teljesen új, az egyik legkorszerűbb teremvilágítás-technikai rendszer teszi teljessé, így a konferenciák, a gálavacsorák, és a rendezvények egyedi hangulatához, stílusához igazodva változatos fényekkel és színekkel emeli tovább a hangulatot.

A Bálterem oldalsó, a Mátyás-templom felől nyíló külön bejáraton keresztül is megközelíthető, a terem előtt található Foyerban kényelmes kanapék fogadják a vendégeket. A Bálteremhez külön ruhatár is tartozik, továbbá egy előkészítő konyha áll rendelkezésre, melyek megkönnyítik az rendezvények lebonyolítását.

A Foyerban kialakítható regisztráció, illetve a teremhez tartozó három bejárat egyaránt a vendégek kényelmét szolgálják, mint ahogyan az akadálymentesített megközelíthetőség és a terem közvetlen közelében található mosdók is. A Bálterem kiegészítő helyiségeként konferenciák kávészüneteinek, kiállítások, valamint állófogadások elhelyezésére is alkalmas.

A Bálterem különleges atmoszféráját nem csupán a földszínek, mint a barna, a drapp, az arany színek adják, de a magyar iparművész által tervezett kristálycsillárok, a nemes anyagok, a modern, letisztult formát követő bútorok is nagyban hozzájárulnak ehhez. 

Különtermek többféle igényhez igazodva

Gizella: A földszinten, a bejárati előtérből nyíló és a Szent István terem szomszédságában található különterem tökéletes helyszínt biztosít a kisebb létszámú (maximum 40 fő) üzleti megbeszélésekre, összejövetelekre. A kimagasló technikai háttér mellett a terem előnye a Halászbástyára és a Mátyás-templomra nyíló panoráma.

Endre, Béla, Levente: Az első emeleten, a Bálterem közvetlen közelében fekvő újonnan felújított, modern kialakítású különtermek mobil hangszigetelt falak segítségével különíthetőek el. A hatalmas ablakokból a Mátyás-templom impozáns látványa fogadja a vendégeket. Mindhárom terem egymás mellett található, egyforma méretű, és mindegyik integrált audiovizuális rendszerrel rendelkezik, ami beépített képernyőt, videót, írás- és diavetítőt foglal magába.

Minden igényt kiszolgáló tárgyalótermek

A felújított tízfős Boardroom termekben felhasználóbarát érintőképernyő-vezérelhető, beépített vetítés-, hangtechnika és teremvilágítás áll a vendégek rendelkezésére, az ablakok teljes sötétítése mellett. Az itt elhelyezett 60”-os beépített smart HDTV-en a Bálterem minden pillanata követhetővé válik, köszönhetően a magas technikai megoldásoknak. A klimatizált, divatos termek a Parlamentre illetve a Dominikánus udvarra néznek, ahol a kényelmi igények a technikai elvárásokkal együtt valósulnak meg.

Ötcsillagos kényelem a megújult szobákban, lakosztályokban

A jelenlegi felújítási munkálatok során a szálloda déli szárnyában található újabb 93 szoba készült el, melyek mindegyike a már korábban leírt design-nal egyező stílust képvisel. Elkészültek a lakosztályok is ahol nemcsak a megjelenésben történt változás, hanem számos esetben a falak elmozdításával új terek születtek, így kényelmesebb, szellősebb és komfortosabb szobák állnak a vendégek rendelkezésére. Várhatóan nagy sikert arat majd a kétszintes King Loft Suite, amely mintegy 68 négyzetméteren biztosít kényelmet lakóinak. A lakosztály kétféle elosztásban is elérhető: felszerelt konyhával, illetve nappalival és étkezőrésszel bővített változatban fogadja a rövidebb, hosszabb időre érkezőket. Mindkét esetben az emeleti részen hálószoba és fürdőszoba tartozik a lakosztályhoz. A dunai kilátással rendelkező lakosztályok közül megújult a 70 m2-es King Danube River Suite és az 55 m2-es King Junior Danube Suite, mely az épület sarkánál helyezkedik el, így csodálatos dunai és a Mátyás-templomra néző panorámával rendelkeznek. A falmozgatásoknak köszönhetően nagyobb lett a fürdőszoba, melybe külön kád és zuhanyzó is került. Várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd a 125 m2-es, két hálószobás lakosztály, ahol az emeleti részen a két hálószobán túl fürdőszobát, míg az alsó szinten egy nagyobb konyhát, étkezőt és egy pazar nappalit találunk.

A Hilton Budapest teljes felújítása várhatóan 2018 áprilisában fejeződik be.

Megosztom