Hirdetés

Hilton Budapest

Google Plus

A történelmi korokat átívelő luxus Budapest felett

A Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező Hilton Budapest lenyűgöző adottságainak köszönhetően sorra zsebeli be a szállóvendégek elismerését. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő Budai Várnegyedben fekvő szálloda lélegzetelállító kilátásával és előkelő belső tereivel ötcsillagos vendéglátást nyújt.

A Hilton Budapest, mely 1976 óta a Danubius Hotels Group tagszállodájaként fogadja a vendégeket, 2015-ben felújítási munkálatokon esett át, amelyet a londoni Goddard & Littlefair tervező iroda álmodott meg. Munkásságuk sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 2015-ös London Design Award keretében Arany díjjal jutalmazták a szálloda belső tereiben végzett munkájukat.

Nem lehet elmenni szó nélkül az épület egysége mellett, amely a 21. századit egybeolvasztja a 13. századi műemlékekkel. A domonkos kolostor kerengője, a Miklós-torony, a gótikus pince, a nemrég feltárt majd 300 000 éves barlang bejárata egytől-egyig utánozhatatlan atmoszférát ad a szállodának és feledhetetlen élményt a vendégeknek, legyen az egyéni látogató vagy konferenciavendég.

Új bejárattal várja busszal érkező vendégeit a szálloda

A Hilton Budapest felújítása újabb állomásához érkezett akkor, amikor 2016 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé vált az új recepció, a Historical Lounge. A Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy busszal érkező vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye a ki- és beszállást.

A Danubius Hotels Group végül arra az elhatározásra jutott, hogy a szállodához busszal érkező vendégeket ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül érkezteti. A több mint 600 millió forintos beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül 2 darab 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe. Az új szintről a panoráma-üvegezésű liftekből a Parlament látványa tárul elénk.

Az akna építésekor fontos tényező volt, hogy az alsó bejárati csarnok munkáit a Hilton eredeti alapja alatt 6 méterrel mélyebben kellett kialakítani. Az alsó bejárat megközelítése érdekében egy vendéglépcsőt is kialakítottak, mely a védett várfallal párhuzamosan emelkedik. A alsó bejárati csarnokban az eredeti sziklaképződményeket, sőt, ahol lehetséges volt az eredeti sziklamennyezetet is meg tudták őrizni. A felső vendégfogadó tér a hetvenes években helyreállított kolostorkerengő teréhez és két újonnan kialakított, a vendégszintekre vezető panorámalifthez kapcsolódik.

A felújítás még nem ért véget..

A szállodában nyárra befejeződött az északi szárny 136 szobájának teljes rekonstrukciója is. Az új szobákban a legnagyobb luxus várja a vendégeket, az alapfelszereltség része többek között a fekvőfotel, a 42 colos HD TV, a LED-es olvasólámpa, a media hub, az USB-csatlakozási lehetőségek, a tágas zuhanyzó vagy fürdőkád, a fűthető fürdőszobai tükör és az éjjeli fény a fürdőszobában.

A szálloda megújulása 2016 decemberében folytatódik, további 90 szobát tesznek kényelmesebbé, köztük a lakosztályokat is. Sorra kerül a bálterem és a különtermek is, ezeket a Hilton új belsőépítészeti irányzatának elvei alapján, elegáns hatásra törekedve, luxusdesignt felvonultatva alakítják át.

Képek

Hilton BudapestHilton BudapestHilton BudapestHilton Budapest

Google Plus

Galéria

Hilton Budapest
  • Hilton Budapest
  • Hilton Budapest
  • Hilton Budapest
  • Hilton Budapest

Hirdetés