Hotel Helikon Keszthely

Csere András, a Hotel Helikon Keszthely új szállódaigazgatója

Csere András 1991 óta dolgozik a vendéglátásban, a szállódaiparban 2000 óta. A szállodai pályafutását Szidónia Kastélyszállóban kezdte étteremvezetőként és sommelierként, majd egy ausztriai kitérőt követően három éven keresztül a Hotel Fagus F&B igazgatója – majd üzemeltetési igazgatója lett. Innen indult be a szállodás karrierje.

Hogyan kezdődött a háromszoros, szállodaigazgatói pályafutás?

Pincérként álltam a pincérforgóban és egy cikket olvastam Niklai Ákosról, aki akkoriban az MSZÉSZ elnöke volt, a Kárpátia étterem tulajdonosa. Eldöntöttem, hogy hasonló akarok lenni, hasonló módon, szakmai alázattal szeretnék igazgató lenni.

Láttam egy hirdetést a Kisalföldben, hogy az akkori Nyugat-Magyarországi Egyetem felvételt hirdet, és nekivágtam.

2009-ben a Széchényi Tudományegyetem jogelődjénél, idegenforgalom és szálloda szakon diplomáztam.

2011-ben a háromszázszobás Hotel Szienta szállodaigazgatója lettem. 2016-ban a Caramell Premium Resort üzemeltetési igazgatója, majd 2017 februárjától szállodaigazgatója lettem.

Életem jelenlegi szakmai kihívása 2023. március idusán kezdődött a Hotel Helikon ****superior Keszthely igazgatójaként. A most ötvenkét éves hotelt 2022-szeptemberére felújították, újjáépítették. A meglévő 240 szoba olyan szintű átalakításon ment át, hogy a végeredmény 176 szoba, négy kategóriában. Standard, superior, deluxe, junior suite és suite. Minden szobánk erkélyes és balatoni panorámával rendelkezik. Vendégeinket nyolc különböző medencével kényeztetjük, a négy belső és három külső medencénk mellett (úszó-, élmény- és kerengőmedence, jakuzzik és merülők), a nyolcadik a legnagyobb, a Balaton. A teljes wellnessünk több mint 1 500 négyzetméter, amely szaunákkal (panorámával a Balatonra), infraszaunákkal, gőzkabinnal is felszerelt.

Konferenciák tekintetében egy 260, két 50 és egy 25 fős helyiséget tudunk biztosítani. Szállodánkban gasztronómiai világunk első embere, Sandula Péter séf, aki a félpanziós ellátásunkat hazai és nemzetközi ételekkel teszi érdekesebbé, a zalai konyháról nem is beszélve, amit A’la Carte éttermünkben – nyáron annak teraszán – vendégeink megkóstolhatnak.

A sportlehetőségeink tekintetében azt hiszem, verhetetlenek vagyunk. Van egy saját szigetünk, stranddal, vitorlázás, csónakázás és suppolás lehetőségével. Ami még egyedibb, az a Helikon Tenisz Centrum, amelyben hat darab akkreditált, 25 ezer dollár összdíjazású, ATP tornák megrendezésére is tökéletes salakpálya került kialakításra.

A teniszcentrumunkhoz egy klubház is tartozik, amely frissítőkkel, kávékkal, italokkal várja a sportolókat és a vendégeket.

A gyerekekről sem feledkeztünk el, hiszen interaktív mászó- és graffitifal is rendelkezésre áll a játszótér mellett. Ezen felül kétszáz autónak tudunk parkolási lehetőséget biztosítani.

Pártunk és kormányunk 1964-ben eldöntötte, hogy nyugati mintára épüljön meg országunk első, modern balatoni szállodája. 1968-ban elkezdődött az építkezés és 1971-ben megnyílt a Balaton közvetlen szomszédságában, ezen egyedi, ma már a felújítás ellenére is ikonikus hotel. Nyárra teltházat várunk, amit a Balaton közelsége, a jó idő, hotelünk programjai és a városban rendezendő programok fognak garantálni.

A jelen- és a jövőkép szempontjából véleményem szerint a Balaton nyugati medencéjében nincs más alternatíva, mint a Hotel Helikon Keszthely.

Magánélet?

Sárváron lakunk. Négy lányom van, Rebeka (30), Virág (28), Tamara (14) és a legkisebb, Júlia, a tízhónapos Hella a kisunokám, akinek Rebeka lányom büszke édesanyja. Kata feleségem is szakmabeli. Jelenleg a Sárvári Vadkertben vezető munkatárs.

Ezen felül kevés szabadidőmben jogot hallgatok a Győri Széchenyi István Egyetemen.

www.hotelhelikon.hu

Megosztom