Hirdetés

JAB - minőség és luxus felsőfokon

Google Plus

A német családi vállalkozás Európa egyik legnagyobb lakástextilekkel foglakozó cége, mely luxus minőségben értékesít függönyöket, padlószőnyegeket, bútortextileket és bútorokat. A cég magyarországi képviseletét Bakody Katalin látja el, az ő vezetésével működik egy csodálatos budai villában a bemutatóterem. A szalonban olyan belsőépítészek adják egymásnak a kilincset, akik kompromisszumok nélkül keresik a legjobb minőséget megbízóik számára és legtöbbször luxusszállodák, éttermek berendezéséért felelősek.

A német családi vállalkozás hatvan éves múltra tekint vissza. A cég nevét Josef Anstoetz Bielefeld alapító monogramjáról kapta, a kereskedő a negyvenes évek második felében hozta létre lakások textil dekorálására szakosodott cégét. Kitartó munkájának és üzleti sikereinek köszönhetően a cég hamar befolyásos vállalattá nőtte ki magát Németországban. Mára a világ nyolcvan országában képviseltetik magukat. A JAB jó példa arra, hogy tehetséges családtagok szorgalmas munkával nagy sikereket tudnak elérni, hiszen jelenleg is három fiútestvér vezetése mellett terjeszkedik a vállalkozás. A legidősebb, Ralph Anstoetz a cég arca, aki a kollekciókért felelős, a középső testvér a pénzügyeket kezeli, míg a legfiatalabb tulajdonosra a kereskedelmi osztályt vezetése hárul. Mára a JAB egyet jelent a magas minőségben, legkorszerűbb technológiával a luxus jegyében készült lakástextilekkel.

A cég klasszikus értékeket képvisel, ami legmagasabb minőségre való törekvésben és a megbízhatóságban nyilvánul meg. A JAB csoporton belül a JAB a szöveteket, függönyöket, bútorszöveteket takarja, a JAB szőnyeg név alatt magas minőségben kivitelezett szőnyegeket, és PVC burkolatokat értékesítenek. Chivasso a természetes alapanyagú darabokat gyűjti egybe, a Carlucci márka pedig az extravagáns darabokat csoportosítja. A Soleil Bleu brand egy country stílusú irány, ami egy szűkebb rétegigényt fed le, míg a szélesebb tömegeknek a Gardisette név alatt futó termékeket kínálják. A JAB márkanéven belül megkülönböztetnek még egy prémium kategóriát, a Grandezzát, ami a legkülönlegesebb és legmagasabb minőségben készült egyedi termékeket kínálja. Ezek tervezésében mindig Ralph Anstoetz és egy választott másik designer vesz részt, és a kollekció legextravagánsabb darabjait vonultatja fel. „Nagy büszkeségünk – meséli Katalin - hogy 2015-ben egy magyar tervezőt, Varró Zoltánt kérték fel erre a feladatra, mert a tulajdonosnak nagyon megtetszettek a nálunk látott munkái. Olyan nagy sikere volt, hogy az amerikai bemutatón állva tapsolták a nézők.”

Minden év januárjában mutatják be az új kollekciót, mellette pedig az ősz első hónapjában is megjelenik néhány brand az újdonságaival. A bútorok egyedi kivitelezésben, Németországban készülnek, és a kollekció teljes textilrepertoárjával megrendelhetők. Ezáltal ugyanaz a bútor rendelhető klasszikus vagy éppen nagyon modern, extravagáns megjelenésben a megrendelő igényei szerint. 

Magyarországon hét évvel ezelőtt nyitották meg az első képviseletet, mely Győrből először a Vörösmarty térre, végül idén februárban egy varázslatos budai villában költözött. A szalon helyének kiválasztásában Katalin mellett a tulajdonos maga is aktívan részt vett. Első látásra beleszeretett a kovácsoltvas kerítés mögött megbújó romantikus hangulatú, klasszikus stílusban épített villába. A történet különös bája, hogy az épület Fedák Sári híres magyar színművésznő szerelemi búvóhelye volt, a falakat több helyen díszíti a díva monogramja.  A villát elsősorban belsőépítészek látogatják, akik szállodáknak, éttermeknek dolgoznak és nagyobb közületi megbízások felkéréseit látják el. Más partnerek felé kiskereskedelmi egységeken, függönyszalonokon keresztül történik az értékesítés. „Az utóbbi időben az egyik legszebb és legnagyobb kihívást jelentő felkérés a Vigadó berendezése volt, ami végül nagyon szépen sikerült, most pedig a Dagály uszoda felkérésén dolgozunk” – meséli Katalin. Ő maga nagy szerelmese a drapériáknak, utazásai, éttermi látogatásai során első dolga szemrevételezni a textileket és gyakran azon kapja magát, hogy gondolatban már át is tervezte az adott enteriőrt.

Francsics Annamária

Képek

JAB - minőség és luxus felsőfokonJAB - minőség és luxus felsőfokonJAB - minőség és luxus felsőfokonJAB - minőség és luxus felsőfokonJAB - minőség és luxus felsőfokon

Google Plus

Galéria

JAB - minőség és luxus felsőfokon
  • JAB - minőség és luxus felsőfokon
  • JAB - minőség és luxus felsőfokon
  • JAB - minőség és luxus felsőfokon
  • JAB - minőség és luxus felsőfokon
  • JAB - minőség és luxus felsőfokon

Hirdetés