Mindörökké vízilabda

„A tanítás összetettsége mindig is jobban tetszett, ahol számomra az igazi siker, a játékosaim, versenyzőim, csapataim eredményességében tükröződik.”

Godova Gábor mesteredző a Vasas Izzóban kezdte, majd annak utódjaként a Tungsram SC csapatában folytatta. Közel tíz évig vízilabdázott. Aktív játékoskarrierjét követően kezdődött edzői pályafutása, ahol a férfiválogatott szövetségi kapitányán kívül, mindenhol megfordult. Négy fiúgyermek édesapja és hobbija a hivatása.

Gyógyszervegyész-technikusi végzettségem van, de már akkor is az edzői pályára készültem, amit másfél év katonaságot követően 1986-ban el is kezdtem anyaegyesületemnél, a Tungsram SC-nél. Minden korcsoporttal volt dolgom, a tizenegy évesektől a felnőttekig. 1994-ben a Tungsram felnőtt férfi, mondhatni csikócsapatának lettem az edzője, ahol az átlagéletkor 20,2 év volt. Mindez az egyesület megszűnéséig 1996-ig tartott, ahol valószínűleg a mai napig tevékenykednék.

Ezt követte a Ferencváros OB I-es csapata, ahol Magyar Kupát és Kupagyőztesek Európakupáját nyertünk. Itt, csakhogy az olimpiai bajnokokat említsem, csapatom tagja volt Kiss Gergely, Fodor Rajmund, Székely Búlcsu, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám. Persze, ebben az időben még a jövő reménységei voltak. Majd ezt követően lettek stabil válogatottak és nyerték meg 1997-ben az első Európa-bajnokságukat. Közben 1990-1993 között az utánpótlásválogatott szövetségi edzője voltam, mind a serdülőknél, mind az ifjúsági korosztálynál. 1993-1996 közötti időszakban Horkai György, felnőtt férfi szövetségi kapitány stábjában kaptam szerepet edzőként. 1998-tól az UTE csapatánál három szezonon keresztül edzősködtem, ahol LEN kupát nyertünk. Ebben a csapatban is több, leendő olimpiai bajnok fordult meg, mint Dr. Molnár Tamás, Bíros Péter, és immár Dr. Kiss Gergely. 2000-2006-ban ismét a férfi utánpótlás szövetségi edzőjeként dolgoztam, ahol ifiben Eb aranyat és bronzot, juniorban Eb és Vb ezüstöt nyertünk. Itt is későbbi olimpiai és világbajnok játékosaim voltak Varga Dániel, Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Decker Ádám, Gór Nagy Miklós, Decker Attila és Hárai Balázs személyében.

Edzőként 2006-ban értem a pályafutásom csúcsára, a női válogatott szövetségi kapitánya lettem. Két év alatt Eb harmadikok, olimpiai és Vb negyedikek lettünk.

Ezt ismét a klubcsapatok követték, FTC férfi OBI, Szeged női OBI, Szombathely utánpótlás, UVSE utánpótlás és felnőtt, s közben Faragó Tamás mellett a női ifi és junior válogatott edzője voltam.

2015 elején kerültem az Angyalföldi Sportiskola DSE vízilabda szakosztályához. Az év közepétől vezetem az utánpótlást, mint sportszakmai igazgató. Az első és legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy folyamatos legyen az utánpótlás korosztályunk, az úszásoktatással kezdve, a vízilabda előkészítőn át, az alsó korosztályok versenyeztetéséig, majd a versenyrendszerhez igazodva, a már remélhetőleg jó alapokkal rendelkezve, a gyerekek további színvonalas képzéséig. Fontos szempont az is, hogy szeressenek a mi közösségünkbe lejárni edzésekre. Ehhez elengedhetetlen az anyagi háttér, az edzések magas színvonalához a megfelelő létesítményhasználat, amelyeket az ASI DSE folyamatosan biztosít nekünk. Edzéseinket a Dagály uszodában, a Duna Arénában, és a Paskal uszodában tartjuk. A gyerekek tovább lépéséhez elengedhetetlen volt, hogy a Vasas SC-vel együttműködve szakmai megállapodást kössünk.

Sportszakmai elhivatottságom, hogy töretlen erővel, tudásom legjavával a jövő vízilabdázóinak utánpótlását szervezzem és oktassam.

Megosztom