White Raven

Felfedezni valamit, ami eddig láthatatlan volt… július 23-án nyitott Budapest legújabb, és a Budai Vár egyetlen exkluzív bárja, a WHITE RAVEN skybar&lounge

A Mátyás templom szomszédságában, Budapest legmagasabb pontján található ötcsillagos Hilton Budapest tetején, az új liftből kilépve elénk táruló város látványa olyan élményt kínál, amit nehéz felülmúlni.

A White Raven skybar & lounge pazar panorámája mellett a különleges koktélok, ételkínálat és hangulatos dizájnmegoldások együttesen ejtik rabul az embert.

A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett egyedi koktélját Barta Mátyás, barmanager és Schök Norbert, a Magyar Bartender Szövetség elnöke közösen alkotta meg. A signature koktéllapon nem szokványos italneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó jelzőket: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat. A holló 7 faroktollának legendájához kapcsolódó 7 italt a két szakember egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki.

“A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük: a koktélok színe, hangulata, tálalása és élménye mind a nevek alátámasztására jött létre. Nem hiszek a félmegoldásokban, így addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőt, amíg a teljes koktélsor kerek egésszé nem érett” – mesélte Barta Mátyás az italok megalkotásának menetét.

A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsolt. “Ritka lehetőség volt, hogy megálmodhattunk egy minden érzékszervre ható különleges étlapot. Már az indulásnál tele voltunk ötletekkel, és az egyedi koncepció alapján Graur Zoltán, culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett véglegesítette a kínálatot. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, és figyelni arra is, hogy a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérői legyenek.  A célunk volt, olyat létrehozni, ami máshol nincs“ – mondta Maráczi Imre, akinek utolsó mondatai nem csupán a gasztronómiai élmény alapvetéseit jelentették, hanem a belsőépítészeti megoldásokat is.

A 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza. Az asztalok és székek elrendezését úgy tervezték meg, hogy bárhova is ül az ember, a kilátás nem marad rejtve előle. A kortárs bárpult szuper találkozópont, de ha társasággal érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, kényelmesen élvezhetik az itt töltött időt.  Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldizájn-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius szállodalánccal és a bejáratott munkakapcsolat abszolút meggyőző: makulátlan, mégis élettel teli élmény.

A White Raven skybar & lounge a Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében áll, és július 23-án tárta szélesre kapuit a lélegzetelállító élményekre nyitott nagyközönség előtt.

www.whiteravenskybar.com

Megosztom