Grillezett normand kecskesajt friss salátával, áfonyával, málnával

Hozzávalók:

  • 40 dkg kérges friss kecskesajt
  • 20 dkg saláta mix
  • 5 dkg friss áfonya
  • 10 dkg málna
  • 1 db friss citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl fehérbor

A  friss kevert salátaleveleket átválogatjuk. A gyümölcsöket megmossuk. A cukrot, olívaolajat, fehérbort és a citrom kifacsart levét összeturmixoljuk, melyből megkapjuk a salátánk dresszingjét. A kecskesajtokat korong alakúakra vágjuk,és forró teflon serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. Közben salátánkat  az elkészített dresszinggel és gyümölcsökkel összekeverjük és tányérokra helyezzük. Majd a szép aranysárgára sült sajtokat mellé tálaljuk.

Vegyes tengeri haltál vaslapon sült zöldségekkel, friss parajjal

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 60 dkg branzino filé
  • 8 db királyrák
  • 4 db norvég lazacfilé kb. 60 dkg
  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 20 dkg friss paraj
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg padlizsán
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kápia vagy lecsópaprika
  • 5 dkg só
  • 2 fej fokhagyma

A halakat és a rákot besózzuk. Ezt követően a királyrákokat egy fapálcára kettesével felfűzzük. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk,sózzuk. A fokhagymát pici olívaolajjal összezúzzuk, majd körülbelül a kapott püré fele mennyiségével a halakat és a ráknyársakat sózás után bekenjük. 2 db serpenyőben olajat hevítünk akár párhuzamosan is, és az egyikben a halat sütjük, a másikban pedig a zöldségeket. A zöldségeket csak azután kell fűszerezni, miután ropogósra sütöttük. A friss parajt kevés hevített vajon átforgatjuk, sózzuk, pici fokhagymával szintén átkeverjük.

A halakat, melyek ropogósra sültek, tányérokra tálaljuk és mellé helyezzük a zöldségeket és friss parajt.

 

Megosztom