Abacus-ízek
Vegyes tengeri haltál vaslapon sült zöldségekkel, friss parajjal
Hozzávalók:
- 4 db kb. 60 dkg-os branzino filé
- 8 db királyrák
- 4 db norvég lazacfilé kb. 60 dkg
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 20 dkg friss paraj
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg gomba
- 10 dkg padlizsán
- 1 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db kápia vagy lecsó paprika
- 5 dkg só
- 2 fej fokhagyma
A halakat és a rákot besózzuk. Ezt követően a királyrákokat egy fapálcára kettesével felfűzzük. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, sózzuk, a fokhagymát pici olívaolajjal összezúzzuk, majd körülbelül a kapott püré fele mennyiségével a halakat és a ráknyársakat sózás után bekenjük. 2 db serpenyőben olajat hevítünk akár párhuzamosan is, és az egyikben a halat sütjük,a másikban pedig a zöldségeket. A zöldségeket csak azután kell fűszerezni, miután ropogósra sütöttük. A friss parajt kevés hevített vajon átforgatjuk, sózzuk, pici fokhagymával szintén átkeverjük.
A halakat, melyek ropogósra sültek, tányérokra tálaljuk és mellé helyezzük a zöldségeket és friss parajt.
Baconban sült mangalicaszűz, grillezett béb zöldségekkel, libamáj mártással, medvehagyma pestóval
Hozzávalók:
Medvehagyma pestó
- 10 dkg medvehagyma
- 1 dl olívaolaj, 5 dkg parmezánsajt
- 5 dkg mandula
- 1 dkg só
Összeturmixoljuk és kész.
- 80 dkg mangalicaszűz
- 20 dkg bacon szalonna
- 4 dkg só
- 1 dkg grillbors
- 20 dkg libamáj
- 2dl tejszín
- 10 dkg bébi cukkini
- 10 dkg bébi répa
- 10 dkg bébi cékla
- 10 dkg mogyoró burgonya
- 1 dl olívaolaj
- 2 cl konyak
- 10 dkg vaj
A mangalicaszűzeket sózzuk, borsozzuk, majd baconszalonnába tekerjük. A libamájat 80 Co fokos sütőben 25 percig gőzőljük, majd felmelegített tejszínnel, 2 cl konyakkal összeturmixoljuk. A zöldségeket forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük, majd lecsepegtetjuk. Felhevített vajon megpirítjuk őket. A mangalicaszűzet felhevített serpenyőben körben a baconnal megsütjük, majd felvágjuk 3 részre. A libamáj mártásunkat a tányérra öntjük, ezt követően ráhelyezzük a mangalicaszűzeket, majd a vajon aranybarnára pirított zöldségeket mellé tálaljuk. Medvehagyma pestóval meglocsoljuk.