Lee és Hiep (becenevén Hipi) tizenhárom és tizenegy évesek voltak, amikor szüleikkel, anyai nagybátyjuk –  aki a műszaki egyetemen tanult, majd professzorként oktatott  – invitálására Vietnámból Magyarországra költöztek.

A két testvér 2003-ban kezdett el üzletelni. Először az Ázsia Centerben és a KÖKI terminálnál lett egy-egy boltjuk. Mára már több üzlettel büszkélkedhetnek és immár a kereskedelmen túl a vendéglátásban is kipróbálják magukat.

Tavaly  év elején megvették a 16. kerületi Csömöri út 80. szám alatt található No. 80 éttermet, amelyet átalakítottak és SAMURAI étterem néven vietnámi és japán ételekkel népszerűsítik az ázsiai konyhát. Életfelfogásukra jellemző, hogy kitartóan, szenvedéllyel dolgoznak. Vietnámi és japán versenyszakácsokat hoztak, akik eredeti nyersanyagokból állítják össze a tradicionális ételkülönlegességeket. Mostanság nemcsak a környékről, hanem más kerületekből is ide járnak a vendégek. A sikeren és a pozitív visszajelzéseken felbátorodva a következő üzleti lépésük, hogy a belvárosban is nyitnak egy SAMURAI éttermet.

Mindkettőjüknek a család a legfontosabb és mindent megtesznek, hogy biztosítsák családjuknak, gyermekeiknek az anyagi biztonságot. Együtt dolgoznak, együtt nyaralnak, sőt minden nap közösen vacsorázik a két család.

Kevés szabadidejükben Leenek nem akármilyen szenvedélye van. Akita inu és shiba inu japán kutyákat tenyészt. Nem mellékesen, Európa egyik legnagyobb kennelét mondhatja magáénak, több mint hatvan kutyával, harmincezer négyzetméteren.

Hipit a vásárlás kapcsolja ki és az autókért rajong. Meg is jegyezte, hogy a feleségénél a kassza, mert saját maga hajlamos túlköltekezni. A SAMURAI testvérek életében a hagyomány ápolása is fontos, így minden évben hazautaznak Vietnámba, otthon a gyermekeikkel pedig anyanyelvükön beszélnek.

www.samuraietterem.com

Megosztom