Abacus-ízek

Vegyes tengeri haltál vaslapon sült zöldségekkel, friss parajjal

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 60 dkg-os branzino filé
  • 8 db királyrák
  • 4 db norvég lazacfilé kb. 60 dkg
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg friss paraj
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg padlizsán
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kápia vagy lecsó paprika
  • 5 dkg só
  • 2 fej fokhagyma

A halakat és a rákot besózzuk. Ezt követően a királyrákokat egy fapálcára kettesével felfűzzük. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, sózzuk, a fokhagymát pici olívaolajjal összezúzzuk, majd körülbelül a kapott püré fele mennyiségével a halakat és a ráknyársakat sózás után bekenjük. 2 db serpenyőben olajat hevítünk akár párhuzamosan is, és az egyikben a halat sütjük,a másikban pedig a zöldségeket. A zöldségeket csak azután kell fűszerezni, miután ropogósra sütöttük. A friss parajt kevés hevített vajon átforgatjuk, sózzuk, pici fokhagymával szintén átkeverjük.

A halakat, melyek ropogósra sültek, tányérokra tálaljuk és mellé helyezzük a zöldségeket és friss parajt.

Baconban sült mangalicaszűz, grillezett béb zöldségekkel, libamáj mártással, medvehagyma pestóval

Hozzávalók:               

Medvehagyma pestó

  • 10 dkg medvehagyma
  • 1 dl olívaolaj, 5 dkg parmezánsajt
  • 5 dkg mandula
  • 1 dkg só

Összeturmixoljuk és kész.

  • 80 dkg mangalicaszűz
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 4 dkg só
  • 1 dkg grillbors
  • 20 dkg libamáj
  • 2dl tejszín
  • 10 dkg bébi cukkini
  • 10 dkg bébi répa
  • 10 dkg bébi cékla
  • 10 dkg mogyoró burgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 cl konyak
  • 10 dkg vaj

A mangalicaszűzeket sózzuk, borsozzuk, majd baconszalonnába tekerjük. A libamájat 80 Co fokos sütőben 25 percig gőzőljük, majd felmelegített tejszínnel, 2 cl konyakkal összeturmixoljuk. A zöldségeket forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük, majd lecsepegtetjuk. Felhevített vajon megpirítjuk őket. A mangalicaszűzet felhevített serpenyőben körben a baconnal megsütjük, majd felvágjuk 3 részre. A libamáj mártásunkat a tányérra öntjük, ezt követően ráhelyezzük a mangalicaszűzeket, majd a vajon aranybarnára pirított zöldségeket mellé tálaljuk. Medvehagyma pestóval meglocsoljuk.

Megosztom