Baconban sült mangalicaszűz grillezett bébi zöldségekkel, libamáj mártással, medvehagyma pestóval
Hozzávalók:
Medvehagyma pestó
- 10 dkg medvehagyma
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg mandula
- 1 dkg só
Összeturmixoljuk és kész.
- 80 dkg mangalicaszűz
- 20 dkg baconszalonna
- 4 dkg só
- 1 dkg grillbors
- 20 dkg libamáj
- 2 dl tejszín
- 10 dkg bébi cukkini
- 10 dkg bébi répa
- 10 dkg bébi cékla
- 10 dkg mogyoró burgonya
- 1 dl olívaolaj
- 2 cl cognac
- 10 dkg vaj
A mangalicaszűzeket sózzuk, borsozzuk, baconszalonnába tekerjük. A libamájat 80CO-os sütőben 25 percig gőzöljük, majd felmelegített tejszínnel, 2 cl cognac-kal összeturmixoljuk. A zöldségeket forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük, lecsepegtetjük. Felhevített vajon megpirítjuk őket. A mangalicaszűzet felhevített serpenyőben körben a baconnal megsütjük, felvágjuk 3 részre. A libamáj mártásunkat a tányérra öntjük, ezt követően ráhelyezzük a mangalicaszűzeket, a vajon aranybarnára pirított zöldségeket mellé tálaljuk. Medvehagyma pestóval meglocsoljuk.
Paraszt sonkával,füstölt, gomolyával töltött gyöngytyúkmell rántva, -vajas ,parmezános rizi-bizivel
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg parasztsonka
- 20 dkg füstölt gomolyasajt
- 60 dkg gyöngytyúkmell-filé
- 4 dkg só
- 40 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg pirított tökmag
- 4 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 1 l étolaj
- 2 dkg currypor
- 10 dkg majonéz
- 20 dkg zöldborsó
- 40 dkg jázminrizs
- 10 dkg vaj
A gyöngytyúkmell-filéket kiterítjük, kiklopfoljuk. Ezt követően megsózzuk és a sonkákat 4 egyenlő részre elosztva a gyöngytyúkmellekre helyezzük, a közepére a füstölt gomolyahasábokat tesszük, feltekerjük. A tökmagot megpirítjuk és egy konyharuhába helyezzük, kissé összetörjük, a zsemlemorzsába belekeverjük. A felgöngyölt melleket az ismert módon bepanírozzuk és 180 fokos zsiradékban megsütjük. Közben rizi-bizit készítünk, melyet az elkészüléskor hideg vajjal összekeverünk, hogy krémes legyen. Majonézünket pici curryporral ízesítjük és egy habzsák segítségével a tányérokra egy csíkot húzunk, a rizi-bizit mellétesszük. A megsült húsunkat egyenlő részekre szeleteljük, a rizi-bizi mellé tálaljuk.