Abacus-ízek

Baconban sült mangalicaszűz grillezett bébi zöldségekkel, libamáj mártással, medvehagyma pestóval

Hozzávalók:                                                                         

Medvehagyma pestó

  • 10 dkg medvehagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg mandula
  • 1 dkg só

Összeturmixoljuk és kész.

  • 80 dkg mangalicaszűz
  • 20 dkg baconszalonna
  • 4 dkg só
  • 1 dkg grillbors
  • 20 dkg libamáj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg bébi cukkini
  • 10 dkg bébi répa
  • 10 dkg bébi cékla
  • 10 dkg mogyoró burgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 cl cognac
  • 10 dkg vaj

A mangalicaszűzeket sózzuk, borsozzuk, baconszalonnába tekerjük. A libamájat 80CO-os sütőben 25 percig gőzöljük, majd felmelegített tejszínnel, 2 cl cognac-kal összeturmixoljuk.  A zöldségeket forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük, lecsepegtetjük. Felhevített vajon megpirítjuk őket. A mangalicaszűzet felhevített serpenyőben körben a baconnal megsütjük, felvágjuk 3 részre. A libamáj mártásunkat a tányérra öntjük, ezt követően ráhelyezzük a mangalicaszűzeket, a vajon aranybarnára pirított zöldségeket mellé tálaljuk. Medvehagyma pestóval meglocsoljuk.

Paraszt sonkával,füstölt, gomolyával töltött gyöngytyúkmell rántva, -vajas ,parmezános rizi-bizivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg parasztsonka
  • 20 dkg füstölt gomolyasajt
  • 60 dkg gyöngytyúkmell-filé
  • 4 dkg só
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg pirított tökmag
  • 4 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 l étolaj
  • 2 dkg currypor
  • 10 dkg majonéz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 40 dkg jázminrizs
  • 10 dkg vaj

A gyöngytyúkmell-filéket kiterítjük, kiklopfoljuk. Ezt követően megsózzuk és a sonkákat 4 egyenlő részre elosztva a gyöngytyúkmellekre helyezzük, a közepére a füstölt gomolyahasábokat tesszük, feltekerjük. A tökmagot megpirítjuk és egy konyharuhába helyezzük, kissé összetörjük, a zsemlemorzsába belekeverjük. A felgöngyölt melleket az ismert módon bepanírozzuk és 180 fokos zsiradékban megsütjük. Közben rizi-bizit készítünk, melyet az elkészüléskor hideg vajjal összekeverünk, hogy krémes legyen. Majonézünket pici curryporral ízesítjük és egy habzsák segítségével a tányérokra egy csíkot húzunk, a rizi-bizit mellétesszük. A megsült húsunkat egyenlő részekre szeleteljük, a rizi-bizi mellé tálaljuk.

Megosztom