Bíró Péter ételkölteményei

„Az életkor, a tapasztalat és a tudás birtokában ki tudom magamból hozni a maximumot és a Sportbisztróban ezt hagyják is.”

A Sportbisztró Bíró Péter séffel nyitotta meg öt évvel ezelőtt kapuit, aki több mint 30 éve van a szakmában és közel ezer ételt álmodott újra. Rajta keresztül megkóstolhatjuk a siker ízét és az ahhoz vezető utat. Ez a szakma nem családbarát, de a szüleim is vendéglátósok voltak és a feleségem is szakmabeli, így számunkra ez a normális. Vendéglátóiparit végeztem és szakács, cukrász és felszolgáló végzettségem is van.

Gyömbéres céklatatár rákkal, parmezánnal

Voltam felszolgáló az Atrium Hyattben, cukrász a Daubnernél, executive chef a Symbolban és hagy ne soroljam. Az elmúlt huszonöt évben vagy vezetőként, vagy helyettesként dolgozom. Egyszerre vagyok főnök, barát, testvér, problémamegoldó, rémálom vagy éppen pszichológus.

Akkor leszel teljes értékű a gasztronómia területén, ha integrálod a kínai, az indiai, az olasz, az ázsiai, vagy akár a török konyha ízeit és ételeit a repertoárodba. Egyetlen fegyverünk az alapanyagismeret, ha tisztában vagyunk az alapanyagok sokaságával, akkor határ a csillagos ég.

Rántott sziki pontyfilé édesburgonyával, céklával

Itt szabadon szárnyalhatok, ami nekem fontos. Ez az életem, folyamatosan gondolkodom, hogy lehet jobb és jobb. Félévente, évente teljesen megváltoztatom az étlapjainkat. Megálmodtam egy teljesen új, magyaros, harminckét ételből álló étlapot a mai budapesti trendek alapján, követve az irányzatokat, belerakva a saját gondolataimat. Minden esetben megtalálom az étel eredeti mondanivalóját. A Sportbisztróban hagynak dolgozni, így a megfelelő helyen, a megfelelő időben, a kreativitásom teljében alkothatok.

Zuglóban a magas minőségünkkel meghatározó találkahely, étterem lettünk, ami erőt adott és irányt, hogy jól csináljuk, jó felé haladunk.

Megosztom