Abacus-ízek
Az Abacus Hotel Chefjének, Fenyő Lászlónak őszi receptajánlata
Színes salát levelek, málna, pirított magvak
Hozzávalók 4 személyre:
- színes salátalevelek 0,2 kg
- málna (fagyasztott) 0,05 kg
- málnaecet 0,05 L
- extra szűz olívaolaj 0,1 l
- mandula, törökmogyoró, kesudió 0,1 kg
A magvakat egy serpenyőben megpirítjuk, közben az olívaolajat a málnával és a málnaecettel összeturmixoljuk.
A salátaleveleket összekeverjük az öntettel, tányérokra helyezzük, majd a pirított magvakkal megszórjuk. Friss málnával és áfonyával díszítjük.
Adhatunk hozzá friss kecskesajtot és főételnek is fogyaszthatjuk.
Kacsamell, narancs, túrófánk
Hozzávalók 4 személyre:
- kacsamell 0,8 kg
- étolaj 0,1 kg
- finomliszt 0,1 kg
- túró 0,1
- tojás 4 db
- étolaj: 0,5 L (fánk sütéshez)
- narancs 0,5 kg
- kristálycukor 0,05 kg
- baby pak choi 4 db (normál pak choi is használható 1 db)
- só 0,003 kg
A lisztből, étolajból, vízből (1-1-1 arányban) égetett tésztát készítünk. Miután elkészült, picit pihentetjük.
Pihentetés után egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egyenletesen elkeverjük. A végén hozzáadjuk a túrót.
A narancsokat meghámozzuk az így kapott héjat vékony metéltekre vágjuk. Egy lábosban karamellt készítünk, beledobjuk a metéltre vágott narancshéjat,
majd hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét. Kellő sűrűségűre visszaforraljuk.
A kacsamellet sózzuk. A bőrével lefelé pirosra sütjük a bőrét, miután a bőre ropogósra sült, minden oldalát körbesütjük,
majd előmelegített sütőben 180 fokon még 8 percig sütjük. Tálalás elött néhány percet pihentetjük.
A fánkmasszából két kanál segítségével galuskákat szaggatunk és forró olajban kisütjük.
A baby pak choit kevés olívaolajon megpirítjuk.