Abacus-ízek

Az Abacus Hotel Chefjének, Fenyő Lászlónak őszi receptajánlata

Színes salát levelek, málna, pirított magvak

Hozzávalók 4 személyre:

  • színes salátalevelek 0,2 kg
  • málna (fagyasztott) 0,05 kg
  • málnaecet 0,05 L
  • extra szűz olívaolaj 0,1 l
  • mandula, törökmogyoró, kesudió 0,1 kg

A magvakat egy serpenyőben megpirítjuk, közben az olívaolajat a málnával és a málnaecettel összeturmixoljuk.

A salátaleveleket összekeverjük az öntettel, tányérokra helyezzük, majd a pirított magvakkal megszórjuk. Friss málnával és áfonyával díszítjük.

Adhatunk hozzá friss kecskesajtot és főételnek is fogyaszthatjuk.

Kacsamell, narancs, túrófánk

Hozzávalók 4 személyre:

  • kacsamell 0,8 kg
  • étolaj 0,1 kg
  • finomliszt 0,1 kg
  • túró 0,1
  • tojás 4 db
  • étolaj: 0,5 L (fánk sütéshez)
  • narancs 0,5 kg
  • kristálycukor 0,05 kg
  • baby pak choi 4 db (normál pak choi is használható 1 db)
  • só 0,003 kg

A lisztből, étolajból, vízből (1-1-1 arányban) égetett tésztát készítünk. Miután elkészült, picit pihentetjük.

Pihentetés után egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egyenletesen elkeverjük. A végén hozzáadjuk a túrót.  

A narancsokat meghámozzuk az így kapott héjat vékony metéltekre vágjuk. Egy lábosban karamellt készítünk, beledobjuk a metéltre vágott narancshéjat,

majd hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét. Kellő sűrűségűre visszaforraljuk.

A kacsamellet sózzuk. A bőrével lefelé pirosra sütjük a bőrét, miután a bőre ropogósra sült, minden oldalát körbesütjük,

majd előmelegített sütőben 180 fokon még 8 percig sütjük. Tálalás elött néhány percet pihentetjük.

A fánkmasszából két kanál segítségével galuskákat szaggatunk és forró olajban kisütjük.

A baby pak choit kevés olívaolajon megpirítjuk.

Megosztom