2020. nyár

Yachtstabilizátor

Hiába vagy kőgazdag és pózolsz a milliomosok nyugalmával szivarozva két szippantás között koktélt iszogatva a világ legpazarabb helyein a yachtod korlátjára lazán betámasztva, ha a délutáni szellő által keltett hullámok annyira felkavarják a gyomrodat, hogy sugárban tör elő a reggeli kaviár. Oda a hófehér öltöny, oda tekintély, oda a szórakozás. A hajótörzs aljában egy 70 kilós (elég kicsinek tűnik a jacht 36 tonnás önsúlyához képest) elektromos motorral vezérelt giroszkóp található, mely állítólag hatékonyan kompenzálja a tengeribetegség legfőbb okozóját a hajó oldalirányú billegését.

A hajó: 20 méter, 36 tonna, 18 személyes, motor: 2×1224 lóerő, max. sebesség 55 kmh, alapár stabilizátor nélkül: 580 milla. A kiállításon a Ferretti 630-as egyébként eltörpült a 37 méteres Sunseeker mellett, melynek 4 mrd Ft-nak megfelelő fontban jelölték meg az árát.

iPhone 11 Pro

Forradalmi triplakamera-rendszer, amely számtalan lehetőséget ad a kezedbe, mégis egyszerű használni. Hatalmas ugrás az aksi üzemidőben. Plusz egy elképesztő chip, ami igazán remekel a gépi tanulásban, és újraértelmezi, mi mindenre képes ma egy okostelefon. Bemutatjuk az első iPhone-t, amely a teljesítményével kiérdemelte a Pro nevet.

A kamerát körülölelő részt egyetlen üveglapból formáltuk erősre, látványosra és gyönyörűre. Egyedi, texturált matt üveg rozsdamentes nemesacéllal megerősítve. Teljes előlapot beborító Super Retina XDR-kijel­ző: az iPhone 11 Prón 5,8 hüvelykes, az iPhone 11 Pro Maxon 6,5 hüvelykes méretben.

A Super Retina XDR-kijelző rögtön két fényerőcsúcsot dönt, ráadásul tudja, mikor használja őket. Napsütésben akár 800 nites fényerőt ér el – ez kiváló a szabadtéri használathoz –, az extrém dinamika­tartományú tartalmakat pedig akár 1200 nites fényerővel is nézegetheted. Ez olyan, mintha az iPhone-odba be lenne építve egy Pro Display XDR-kijelző.

Surface Book és a Surface Go

​Éveket kellett várni arra, hogy a Microsoft bemutassa a Surface táblagép és laptop legújabb modelljeit. Ennek fényében nem meglepő: igen nagyot nőtt a teljesítményük az előző változatokhoz képest. A Surface Go 2 a 10,5 colosra nőtt kijelzővel szerelt tablet állítólag 64 százalékkal erősebb lett az elődjénél.

A Surface Book 3-ra még a Surface Go 2-nél is többet kellett várni. A bevált dizájnon nem sokat változtattak a fejlesztők, a specifikáció tekintetében viszont szerencsére annál többet.

A laptopból készült egy 13,5 és egy 15 colos verzió is, előbbi 3000 x 2000, utóbbi 3240 x 2160 pixeles felbontással bír. A készülékekben egy négymagos Intel Core i7-es processzor bújik meg, amihez 16 vagy 32 GB RAM társul. A 13,5 colos változatot egyébként a négymagos Intel i5-ös processzor is kérhető, ebben az esetben 8 GB RAM-mal kell gazdálkodni. A processzoroknál természetesen az Intel 10. generációs tagjaival kell számolni.

A grafikus teljesítményről az i5-ös verzióban az Iris Plus Graphics grafikus gyorsító gondoskodik, az i7-es processzorral szerelt változatban viszont már egy 4 GB-os NVIDIA GTX 1650 Max-Q lapul, a 15 colos gépben pedig a 6 GB-os NVIDIA GTX 1660Ti Max-Q dolgozik.

Marina Bay Sands Skypark

Nem csak Dubaiban őrültek meg a pénzükkel mit kezdeni nentudó kőgazdag milliárdosok és az őket kiszolgáló építész elmék. A kór Szingapúrba is beütött. A végeredmény: egy három 55 emeletes hotel tetején átívelő 150 méter hosszú feszített víztükrű medence.De ez csak a hab a tortán. Az épület minden részletében sokkoló. A komplexumot három, egyenként 55 emelet, 200 méter magas torony alkotja. Ezek tetején figyel az épület meghatározó eleme, egy 380 méter hosszú park, melynek része egy 150 méter hosszú feszített víztükrű medence.

Lenyűgöző látvány és érzés kiúszni a látszólag perem nélküli óriás vízfelszín szélére. De nyugi azért a biztonságra is gondoltak. Ha valaki a látványtól elragadtatva magát túlúszna, vagy csak öngyilkos szeretne lenni, úgy a pár méterrel lejjebb található, de felülről láthatatlan körbekerített medence részbe pottyan, ahonnét már nem lehet kimászni. De azért víziszonyos tériszonyosoknak még ennek tudatában sem ajánlott.

Luxushelikopter nyárra

A francia divat zászlóshajója, az 1837-ben alapított Hermes a világ harmadik legnagyobb repülőipari vállalatával összefogva saját helikoptert dobott a piacra. Az áramvonalas szerkezetből évente tíz készülne, darabonként 5,6 millió eurós áron. 

A kilencvenes évek óta reneszánszát élő, nagymúltú francia divatmárka, a Hermes az öveknél és a csatoknál kicsit nagyobb és drágább darabbal rukkolt elő. Az Eurocopter vállalattal együttműködve, Gabriele Pezzini olasz designer tervei alapján a divatóriás saját helikoptert készített, amelyet elsősorban üzleti luxusutakra, vagy a város és a reptér közötti távolság megtételére szánnak. Persze nem az átlagutazónak: a gép ugyanis átszámítva közel 1,4 milliárd forintot kóstál majd.

Leica M7 Hermes Edition

A Leica M7-es típusú fényképezők közül talán a limitált kiadásban kapható Hermes Edition modellek a legmutatósabbak. A 35 mm-es fényképező ezüst-krómos és színes borjúbőr-borítást kapott a francia Hermes cég jóvoltából, választhatjuk a hivalkodó narancssárga berakást, illetve a barnás „etoupe” árnyalatút. Jár hozzá panoráma-lencse, egy LEICA SUMMILUX-M 35 mm f/1.4 típusú objektív, lencsefedő, passzoló tok és nyakba akasztható pánt is. Ami igazán különlegessé teszi a szériát, az az ára: kapaszkodjunk meg, 8.550 fontba kerül (~2,5 millió Ft)!

Garmin EDGE 1030

Nyáron, ha előkapod a bringád, akkor kell egy jó computer is rá. Ezt a Garmin megoldotta neked. Kerékpáros csúcskategóriás computer. A bundle növelt csomagtartalomra utal, ahol pulzusmérő mellkaspánttal, sebességmérő szenzorral és pedálfordulatszám mérő szenzorral bővíti a Garmin csomagtartalmát. A legnagyobb kategóriás kerékpáros GPS, 89 mm képátlójú kijelzővel jól látható, átfogó navigációs funkciókkal, edzés elemzéssel és rengeteg tervezési funkcióval Trendline™ egy olyan útvonaltervezés, mely más felhasználók nyomvonalait  viszi egyben térképre, s így milliónyi közúti és erdei utat láthatunk.

Az Edge 1030-hoz nemcsak szenzorok kapcsolhatóak, hanem lámparendszerek, kamerák, teljesítménymérők. A Varia Vision szemüvegen keresztül látható lesz merre megy utunk, milyen pulzussal, sebességgel haladunk, így egyszer sem kell az útról levegyük szemünk. A GPS-t távirányítóval is kezelhetjük, így nem kell levegyük a kormányról kezünket sem. Tehát sok olyan kiegészítő kapcsolható az EDGE 1030-hoz, ami a biztonságunkat növeli.

Guinness mélytengeri bár

A Guinness sörgyár méltóképpen szeretné megünnepelni fennállásának 250. évfordulóját, amikor is Arthur Guinness a dublini St. James’s Gate sőrfőzdére megkötötte a 9000 évre szóló (!) haszonbérleti szerződését.

A Guinness Sea Experience versenypályázat keretében a Jump Studios londoni építészcég kapta a megbízást, hogy valami emlékezeteset alkosson az „Alive Inside” szlogen szellemében, előrukkoltak hát a világ első mélytengeri, lesüllyeszthető járműbenl, amit ráadásul egy tengeralattjáróból alakítanak ki. A bárka első helyszíne a Stockholm környékén elterülő szigetvilág a Balti-tengeren, ahol a tengerfenékre lesüllyesztett bárkában egy globális promóciós játék keretében egy szerencsés belga nyertes, Evelyn Gridelet már iszogathatta a híres sörmárkát.

Wahoo Kickr

Ha nincs kedved a nyári hőségben leizzadni, napszúrást kapni, akkor A Wahoo Kickr csomagra van szükséged. A csomag tartalmaz mindent, ami kell: direkt hajtású okosgörgő, hozzá emelkedőszimuláció, szélgép, asztal és szőnyeg. A  szélgép arcodba fújja a menetszelet, a görgő kiszámolja az emelkedőt, egyszóval teljes élményt kapsz potom 500 ezerért. A Core a fő eszköz, ami automatán irányítja vezeték nélkül a CLIMB meredekségét az szimulált út meredekségéhez, illetve a Headwind szélgép, melyen állítható, hogy a pulzusunk vagy a Kickr CORE sebessége adja a szélerősséget egészen 48km/ó-ig.

 
Megosztom