2020. ősz

JURA Z6

A Z6-os készülékkel a JURA új utakra lépett, és magasabbra emelte az eddig is nívós színvonalat. Az igényesség már az első pillanatban felfedezhető: oldalvázai 3 milliméteres masszív alumíniumból készültek. A JURA legmodernebb kávéfőzői bizonyítják, hogy a svájci fejlesztések innovatívak és igényesek. A fejlesztések során mindig a tökéletes kávéminőség az elsődleges szempont, valamint a széleskörű kávéspecialitások a Ristrettótól kezdve a Flat White-ig.

Huawei P40 Pro

A Huawei végre bemutatta új csúcsmobilját, a régóta pletykált P40 Pro modellt. A P40 Pro már egy nagyobb, 6,58 colos kijelzővel rendelkezik, amelynek a felbontása 2640×1200 képpont, a képfrissítése pedig 90 Hz. A panel itt már hajlított, ráadásul nemcsak két oldalt, hanem alul és felül is, így csak a készülék négy sarkán lett vastagabb a keret. Ezt a megoldást „Quad-Curve Overflow Display”-nak nevezi a Huawei. A meghajtásról  a Kirin 990 5G gondoskodik, és ezúttal is 8 GB RAM került mellé, a belső tárhely 256 GB-os.

A fő kamera ugyanazt a hatalmas méretű, 50 MP-es szenzort használja, mint a P40 esetében, a második értékelő azonban itt már 40 MP-es, a rekeszértéke pedig f/1,8. Ez egy ultraszéles látószögű kamera, és nemcsak fotókat készít kiváló minőségben, hanem videókat is, ezért kapta az Ultra Wide Cine nevet.

A telefotó kamera is jobb lett, a felbontása 12 MP, itt is RYYB elrendezést kapunk, a periszkópos lencse révén pedig valódi 5x-ös optikai zoom válik lehetségessé. Természetesen ez is rendelkezik OIS-szel, és van még egy negyedik érzékelő is, ami egy ToF kamera.

4WD elektromos gördeszka

Elektromos motorral szerelt gördeszkák már évek óta léteznek, de Gnarboard Trail Rider mindegyiket übereli, sőt gyorsulásban legtöbb járműnek odabüntet a piros lámpánál. A csúcsmodell négykerék meghajtású és kerekenként egy 850W-os motor dolgozik, összesen 3,4kW (4,6 lóerő), csúcsteljesítménye pedig 16,5kW (22 lóerő).

Ez a teljesítmény 1,9mp alatt katapultálja a 39kg-os deszkát és utasát 45km/h végsebességre, amit Marty McFly is megirigyelne. Egy fullos töltés 2 órát vesz igénybe, ezzel 26 km-t tud megtenni, ami napi ingázásra igaz szűkösen, de még akkor is elég lehet, ha a munkahelyen nem tudjuk tölteni.

Hajlítható Lenovo laptop

Igazából bőven benne volt a pakliban egy ilyen jellegű készülék érkezése, de a Lenovo volt az első, amelyik hivatalosan is bejelentett egy hajlítható kijelzővel ellátott számítógépet, egészen pontosan egy laptopot. A készülék megjelenítője 13,3 hüvelykes, OLED technológiára épül, és Android operációs rendszert futtat. A gépezet Lenovo ThinkPad X1 névre hallgat, pontosabban ennek a termékcsaládnak lesz a része, a megjelenítőt pedig az LG Display gyártja majd. A panel felbontása 2K, maga a képernyő befelé hajlik, hogy összecsukott állapotban védve maradjon. Amikor félbe van hajtva a masina, pontosan úgy viselkedik, mint egy notebook, a felső részén jelennek meg a megnyitott alkalmazások, míg az alsó a billentyűzet szerepét tölti be. Ha teljesen ki van nyitva, akkor egy 4:3 képarányú nagyobb kijelző a végeredmény, amin vélhetően kiváló lesz tartalmat fogyasztani.

Anti-medve hátizsák

Ami nem öl meg, az megerősít, kivéve a medve, mert az megöl – tartja a dakota közmondás. Szintén tudjuk, hogy elfutni, vagy fára mászva menekülni sincs esélyünk, még az is jobban működik, ha van nálunk egy csupor méz, vagy ha halottnak tetetjük magunkat.

Legjobb persze a megelőzés, ne kiránduljunk medvék között. Ha mégis grizzly területre tévednénk és összefutnánk egy tisztáson, akkor nem árt, ha van nálunk egy UDAP medvespray. Nem szúnyogriasztót, inkább egy magasabb koncentrációjú, családi kiszerelésű, hátizsák méretű paprika spray-t kell elképzelni, amit a hátunkon cipelünk, így menekülés közben, hátbatámadás esetén vagy földrekerülve is bevethetjük a mackó ellen.

Kommandós okosóra

Az óra A Fénix 6X Sapphire PRO óra military változata. Ezt összesen 3+3 dolgot jelent ennél az óránál. A military funkciók között van a lopakodó mód, az éjjellátó mód és a gyorskilövő mód. Utóbbi az órán lévő összes adatot megsemmisíti, biztonságban tudva a bázist, a bejárt útvonalat. Kivitelében pedig a domború zafír kristályüveg becsillanásmentes, a gombok jobban lekerekítettek, így csökkentik a beakadást, illetve az óra matt fekete.  A BALLISTICS modell Applied Ballistics Elite szoftver ideális társ a vadászoknak vagy céllövőknek. Betöltve tartalmazza az Applied Ballistics Elite szoftvert, mely kiszámítja a nagy távolságú lövésekhez szükséges adatokat.

Rolex Deepsea Challenge

Bemutatták a Deepsee Challange búváróra prototípust, mely nem kevesebb, mint 12.000 méter magas vízoszlop nyomásának is ellenáll.

Az órát egyértelműen nem hölgyek csuklójára tervezték. Az 51,4 mm átmérőjű óratok közel 3 cm (28,5 mm) magas, az óralapot pedig másfél cm vastag (14,3 mm) zafírkristály védi. A középső tok 904L minőségű nemesacélból, míg a hátlap Grade 5 titánból készült. A brutális óratok 13,6 tonna nyomást képes elviselni.

A korona tömítését Triplock rendszer védi, az óratok belsejében egy Rolex Caliber 3135 automata szerkezet ketyeg, míg a mutatók és a számlap Chromalight fluoreszkáló anyaggal kezelt, így teljes sötétségben is leolvasható.

Lenovo Legion Duel

Ha nem cipelnél magaddal mindenhova laptopot, de játékfüggő vagy, akkor a Lenovo neked alkotta meg ízig-vérig GAMER telefonját a Legion Duel-t. A készüléknek számos erénye van, ezek közül mindenképpen említést érdemel a 6,65 hüvelykes AMOLED képernyő, amely 144 Hz-es képfrissítési rátával bír. A kijelző piszok jól fogja venni az érintéseket, mivel az érintésérzékenysége 240 Hz. A telefon baloldali keretéből bújik elő a 20 megapixeles előlapi kamera egy pop-up mechanizmus révén. A játékélményt egyébként még a nyomásérzékeny ravaszgombok, valamint a négy mikrofon is tovább fokozza majd.

0-1600 km/h sikerülhet

A brit Bloodhound-team célja, hogy a jelenlegi szárazföldi sebességrekordot (ThrustSSC @ 1228 km/h) fölényesen megdöntve átlépjék a mágikus 1000 mérföld per óra, azaz 1600km/óra sebességet. Természetesen ezt nem klasszikus motorral, hanem sugárhajtással, illetve egy hibrid rakéta bevetésével próbálják elérni, de mivel a jelenlegi csúcstartó is hasonló hajtással tartja a rekordot, így nem minősül tiltott eszköznek.

Nézzük a büntető adatokat: a Falcon 4 méter hosszú 50 cm átmérőjű rakétája 450 kg-ot nyom, ha „rálépnek a gázra”, akkor egy 8 méteres lángcsóva tör elő belőle, így illik betartani majd a követési távolságot, bár nem nagyon lesz olyan járgány, ami a közelébe tudna érni. A teljesítményére sem lehet panasz: 12 tonna tolóerő, körülbelül 80.000 lóerő, azaz mintegy 100 db F1 versenyautó teljesítményének felel meg.

E-bringa- nCycle

Radikálisan újratervezte egy designer az elektromos kerékpár hagyományosnak gondolt külcsínét, Marin Myftiu forradalminak kikiáltott nCycle-koncepciója ugyanis a biciklis kiegészítők halmozása helyett a funkcionalitás javítására koncentrál elsősorban.

Kezdve rögtön a kormánnyal, ami dupla íves kialakítású, egyben helyettesíti is a lakatot, amennyiben összekapcsoljuk a két hurkot, ebben az állapotban pedig  360 fokban körbeforgatható és bármilyen oszlophoz vagy tárolóhoz rögzíthető.

Denon AH-D9200

Az AH-D9200 gondosan válogatott valódi fából – ebben az esetben megkülönböztetett japán bambuszból – valamint alumíniumból és bőrből készült, a Denon háromtagú „Wood Series” tetején helyezkedik el, csatlakozva a nagyra becsült és díjnyertes diófából készült – 2016 óta gyártott – AH-D7200 és az ez év elején bevezetett AH-D5200 zebrafa kivitelű modellekhez. Az új zászlóshajó fejhallgató a több mint 50 éves Denon innovációjára támaszkodik, és ötvözi az egyedülálló technológiát az osztályelső mérnöki munkával, hogy kivételes hangminőséget nyújtson – akár otthon, akár útközben.

Concerto 2 frontsugárzó

​Ha valaki igazán zenebolondnak tarja magát, nem hiányozhat a nappalijából a hangfalak hercegnője. Még akkor sem, ha csak ez a hangfalcsoda a lakásának felét kóstálja.  A Magellan a koronaékszer, a TRIANGLE csodálatos műve, tiszta luxus és csúcstechnológia, a Concerto 2  frontsugárzó. Az ambiciózus Magellan program ötéves kutatásokat és szenvedélyes, nem kompromittáló törekvést jelent a tökéletességre. Ez a finom anyagok és a legújabb technológiák harmonikus kombinációja, amely minden részletében maximális hatást fejt ki. A Magellan egy ritka, precíziós darab, melyet szakértő kezek készítenek.

Megosztom