Kitty Bich Thuy Ta

“Már általános iskolás koromban verseket írtam, rajzoltam, zenéltem de akkor még nem gondoltam volna, hogy egyszer hollywoodi sztárokkal dolgozom majd és azt sem, hogy mind ebből végül egy saját regény születik.”

3 évesen kerültem Magyarországra. Végig jártam Magyarországon a bölcsödétől az egyetemig. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy hova valósinak is tartom magam. A kérdés talán egyszerűnek hangzik, de a választ ennél nehezebb szavakba önteni, és az érzéseket megfogalmazni. Életem 90%-t Magyarországon töltöttem, magyar neveltetést kaptam az iskolákban, így kijelenthetem, hogy magyarnak érzem magam. De a másik oldalon, otthon a család szerető közege között, a vietnámi kultúra is életem nagy része maradt.  Magyarnak érzem magam, de a szívem egy része vietnámi.

A Liszt Ferenc Zenei Általános Iskolájában kezdtem a tanulmányaimat, ami mellett párhuzamosan csináltam a Szent István Király Zenei Konzervatóriumot, mely 6 éves koromtól végig kísérte az életemet 23 éves koromig. 11 évig zongora szakon, majd után 3 évig hárfa szakon kamatoztattam. Eme időszak alatt 5 évig tagja voltam a Zuglói Filharmónia és Oratórium kórus szoprán tagjaként. A gimnazista éveimet a Szent István Gimnáziumban töltöttem, ahol mondhatjuk úgy is, hogy az osztályfőnökünk, aki magyarszakos tanár volt, az ő támogató szavai és a bizalom amit belém fektetett, ott kezdett el fellángolni bennem az irodalom, a költészet és a regények iránti hódolat. Egyetemi tanulmányaimat kommunikáció és média szakon végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az élet a magyar egyetem után az angliai Bournemouthi filmművészeti egyetemre sodort, ahol a forgatókönyvírást tanultam.

2012-ben költöztem vissza Magyarországra, és itt kezdem el építeni szakmai utamat. Mint minden szakmában, az első 3 évem nagyon nehéz volt. Alig kaptam munkát, még nem ismertek a szakmában így még nem alakult ki egyfajta bizalom irányomban. Alig volt pénzem, és egy ponton már eljutottam odáig, hogy feladjam. De a sok negativ kritika mellett, küzdöttem tovább, mert biztam benne, hogy eljön majd egyszer az én időm is. A türelmes várakozás meghozta később a gyümölcsét.

Út a „Varázsecset és az elvarázsolt festmények” regényhez. A Bournemouthi egyetem diplomamunkám volt egy  teljes estét betöltő nagyjáték film megírása, és ami 2 éve nőtte ki magát a regényként. Ez egy fantázia történet, melyet a Harry Potter és a Narnia világa ihlette meg. A könyv két fiatal, egy ázsiai és egy amerikai kisfiú csodálatos utazásáról szól, akik egy múzeumi látogatás során egy gyermeki csínytevés miatt a festményekbe kerülnek, és egy varázslatos utazás veszi kezdetét. A fantázia világokban a mindennapi akadályok, és kapcsolatok jelennek meg 2 gyermek szemszögéből. A történet Magyarországon kezdődik és végződik, és magyar festményekben játszódik, ami végül egészen Tibetig és egy alternatív Budapesthez viszi a hősöket.

Arra áldozom a munkáim mellett a szabadidőmet, hogy egyszer majd a saját regényemből is film készülhessen. A könyvem egy hónapja jelent meg a magyar piacon, de már elindult a tárgyalása nemzetközi kiadókkal: Vietnám, Taiwan, Franciaország és Szerbia.

Ősz óta elindult a könyv hazai népszerűsítése a vidéki és budapesti közönségtalálkozó és dedikáló turné keretén belül. Remélem, hogy mindazok az olvasók, akik olvasták a könyvet, új élményt és kalandot nyújtott a könyv, és meglátták benne a fantázia teremtő erejét, és a szeretet minden formáját.

„Ajánlom mindazoknak, akik hisznek a szerelem és a fantázia teremtő erejében és, akik hisznek abban is, hogy varázslat: igen is, létezik! Ott van életünk minden alkotóelemeiben, csak nyitottaknak kell lennünk rá, hogy meglássuk.”

Kredit:

Fotós: Varga Dániel

Ruha: La Maison Elysian

PR: Balázs Katalin és Kostály Anna

 

Megosztom