A láthatatlan légiós

Avagy Rónai Gábor regényes élete

Ez nem egy pletykakönyv, még akkor sem, ha sok közismert, híres ember bukkan föl benne. És persze hősünk különleges találkozásai és nőügyei is. Nem egy egyszerű karriertörténet, még akkor sem, ha egy gyors szakmai-, társadalmi felemelkedés lépcsőfokairól olvashatunk.

Nem akar másodosztályú kulisszatitkokat elárulni mondjuk a Rolling Stones magyarországi fellépéséről, vagy a Forma 1 versenyeiről és sztàrjairól. Nem henceg azzal, hogy nàla magyar ember aligha került közelebb Michael Jacksonhoz. Nem akar a Kádár-koron keseregni, amikor az izraeli rokonokra inkább azt mondták, „Görögországból jöttek” – nehogy a gyerek elfecsegje az iskolában a dolgot és aztán, akkor ki tudja, mi lesz belőle.

Nem akar azzal kérkedni, milyen Argentínába járni telente, lovaspóló edzőtàborba. De még azzal sem, milyen az, ha egyszercsak ékszerekkel, gyémántokkal, dràgakövekkel kezdünk el kereskedni. Már nem vadászrepülők vagy autópàlyaépítések ügyében lobbizunk, hanem összekapcsoljuk a különleges ékszerek bemutatàsát a kultúrával, a divattal, a kortàrs művészetekkel, a gasztronómiàval és màs prémium brand- ekkel, miközben nemzetközi lovaspóló versenyekre jàrunk Európa-szerte.

És persze minderről szól egyszerre. A fideszes képviselőlányról, akivel egy divatbemutatón ismerkedett meg, a vilàghírű operaénekesnőről, aki a nagy operák sztárja, nagy talalkozasokról àllamfőkkel, kormànyfőkkel, külügyminiszterekkel és vilàgsztràrokkal, a Monte Carlo-i àlomesküvőről vagy arról, milyen helikopteren levágni az utat Mogyoródról a repülőtérre, egy F-1 bajnokkal a fedélzeten. De még ez sem teljesen igaz. Leginkább arról szól, hogy egy újpesti vagàny srác, aki akar valamit, szorgalmas, szerencsés , kozmopolita – és nem utolsó sorban alázatos; mire jut ebben a világban. És egy könyvnél az sem baj, ha olyan, letenni sincs kedvünk.

Dési János – Geszti Péter

Megosztom