Ha a három gyermeket nevelőket nagycsaládosoknak hívjuk, akkor Szigeti Gábor és Kati, az Art Home Galéria tulajdonosai már-már az „ultra” jelzőt is kiérdemelnék: hét gyermekkel büszkélkedhetnek.

Ezt kezdetektől így terveztétek?
Kati: Egy-két gyereket mindenképpen szerettünk volna, de aztán minden alkalommal éreztük a vágyat arra, hogy újra megtapasztaljuk az újdonságnak azt az örömteli varázsát, amit egy gyermek születése jelent. Minden gyermek érzésével egyre gazdagabbnak éreztük magunkat.

A gyereknevelésben már nagyon rutinosak lehettek…
Gábor: A rutin jó a hétköznapi teendőknél, de a személyes kapcsolatokban kizárt. Egy ekkora család attól izgalmas, hogy annyira sokfélék vagyunk. Minden gyerekünk más és más adottsággal és tehetséggel van megáldva, ezért arra törekszünk, hogy mindenki a saját, személyre szabott boldogságát találja meg a maga sorsában.

Gábor, eredeti szakmádat nézve zenész vagy.
Gábor: Valóban csellistaként végeztem Győrben a Zeneművészeti Főiskolán. Ugyan nem főállásban, de több zenekarban is játszom. Csellózom, basszusgitározok, emellett énekelek, zongorázok és gitározok is.

És persze vezeted a Galériát. Milyen feladatai vannak egy galériavezetőnek?
Gábor: Először is több mint ötven kortárs művésszel tartom a kapcsolatot, és folyamatosan igyekszem „új kedvencekre” találni. Egész évben kiállításokat szervezünk különböző helyszíneken. Ez egyfajta menedzselés is, hiszen ezeken a kiállításokon találkozik a műalkotásokon keresztül az alkotó és a közönség. Ma már elengedhetetlen az online jelenlét is, ezen a területen a feleségem fejleszti a galériánkat. Ő készítette és tartja frissen a www.arthomegaleria.hu weboldalunkat, valamint a facebook-oldalunkat is menedzseli.

Ezek szerint nálatok nem csak kiállításokon lehet vásárolni?
Kati: Nem, erre nagyon nagy hangsúlyt fektettünk. Sok ügyfelünk időhiányban szenved, ezért kedvelik kényelmi szolgáltatásainkat: a honlapunkról is vásárolhatnak, ezenfelül egy előre megbeszélt időpontban az otthonukban is válogathatnak a honlapon látott műalkotásokból. Ez egyrészt időt takarít meg számukra, másrészt nagy előny, ha a festményt vagy szobrot a leendő helyén nézhetik meg.

Tudjuk, hogy az elmúlt évek gazdasági válsága sok üzletágnak okozott nehézséget. Ilyenkor az emberek általában a luxus kiadásaikat fogják vissza. Mit volt a tapasztalatotok, éreztetek-e visszaesést?
Gábor: A legfontosabb tapasztalatom az volt, hogy a műtárgyvásárlás elsősorban nem anyagi kérdés. Megfigyeltem, hogy akik nálunk vásárolnak, erős belső indíttatásból teszik ezt. Egyfajta igényesség ez bennük, értik és értékelik az egyedi alkotások, az ihletett művek varázsát. Ezek az emberek óriási inspirációt jelentenek mind a művészek, mind az én számomra is!

Láthatóan jól érzitek magatokat a bőrötökben, ezt ennyi kihívás közepette hogy sikerül megvalósítani?
Gábor: Az elmúlt pár évben tudatosan életmódot váltottam, mivel negyvenéves kora után már jobban megérzi az ember a feladatok súlyát. Fogytam harminc kilót, sportolni kezdtem, rendszeresen futok, biciklizem és úszom. Ez azután a családot is inspirálta. Legutóbb Katival együtt a Jeruzsálem Maratonon futottunk, én a félmaratonon indultam, ő pedig a 10 kilométeres távot teljesítette.
Kati: Mindenekelőtt pedig a boldog, kiegyensúlyozott életért a gondviselésnek adunk hálát!

Megosztom