Hirdetés

„A jet-ski része az életemnek”

Google Plus

Az élvezetes dolgokkal könnyű „megfertőzni” a körülöttünk élőket.

Ez történt Kis Sándorral is, aki még a 90-es években beleszeretett a jet-skizésbe és azóta már az egész családja hódol ennek a vízi sportnak, még a 8 éves unokája is.

Magyarországon 1991 nyarán tartották az első jet-ski versenyt Szentendrén. Kis Sándor ott állt a rajnál sport kategóriában Kawasaki 650-es X2 versenygépével. Nem is sejtette, hogy egész életét meg fogja határozni ez az igen élvezetes vízi sport.

Az ezt követő években már a versenyzést abbahagyva, minden posztot kipróbáltam, ami csak a jet-ski versenyek környékén létezett. Voltam vízimentő és mentőbúvár, gépátvevő, technikai igazgató és versenyigazgató. – sorolta Kis Sándor. Pár évet ki is hagytam, de ekkor a családom közbelépett és a szövetség elnöke, Czeller Béla a 2019-es évben visszahívott. Vejem és kisunokám aktív versenyző, valamint a 15 éves fiam is a 2019-es évben kedvet kapott a versenyzéshez.

Sándor 8 éves unokájának ez már a 2. versenyszezonja. A 2018-as évben amatőr kategóriában, összesítettben a 3. helyezést érte el.

Az unokám szép eredménye mellett a második nagy büszkeségem, hogy az EMMI és Dr. Szabó Tünde államtitkár asszony támogatásával a Magyar Jet-Ski Szövetség megrendezte a Nyíregyháza melletti Leveleki Tavon az U.I.M. EB második futamát. Én voltam a depo főnök, a versenyzők és az U.I.M. delegáltak megelégedésére. De részt vettem a verseny előkészítésében, a pálya és a depo építésében is.  Ilyen utoljára 2006-ban volt Tatán. Most 22 nemzet, 112 versenyzője, köztük 29 magyar, mérte össze a tudását és 10 érmet hozott el a magyar csapat.  – fejtegette Sándor.

Most, hogy újra visszatértem, szeretnék sokáig foglalkozni ezzel a sporttal. A jet-ski része az életemnek és ezt csak így lehet jól csinálni.

Herczku Nóra

Fotók: Szabó Gábor

Képek

„A jet-ski része az életemnek”„A jet-ski része az életemnek”

Google Plus

Galéria

„A jet-ski része az életemnek”
  • „A jet-ski része az életemnek”
  • „A jet-ski része az életemnek”

Hirdetés