Fine Dining kutyáknak

A San Franciscoban nemrég megnyílt Dogue étterem menüjén olyan ételek szerepelnek, mint a kézzel aprított bélszín tatár vagy a buggyantott fürjtojás. Ezek a finomságok azonban kizárólag kutyák számára készülnek.

Rahmi Massarweh, owner of Dogue, a restaurant for dogs, stands in front of his restaurant in San Francisco, California on October 5, 2022. – Does your dog like fine dining? Does your pooch like posh nosh? Then one US eatery has just the thing. At Dogue in San Francisco, four-legged friends have their pick of the very best foods available, with a menu designed to please even the most exacting canine palate. (Photo by JOSH EDELSON / AFP) (Photo by JOSH EDELSON/AFP via Getty Images)

A Dogue hétköznapokon is számos különlegességet szolgál fel az ebeknek a „Pawtisserie-ből, azaz a Mancs pékségből, például a doguccinót, más különféle speciális péksüteményeket és házi termékeket. Vasárnaponként azonban az étterem „Bone Appétit Cafe”-vá alakul, ahol a betérő négylábú vendégek különleges, szezonális menüsort fogyaszthatnak 75 dolláros, azaz kb. 30 ezer forintos áron. A fine dining különlegességek között többek közt csirkehúsos-gombás leves és szarvasszívvel töltött rózsa alakú sütemény is szerepel.

A Dogue főszakácsa és ötletgazdája, Rahmi Massarweh korábban olyan szakemberek mellett dolgozott, akiktől megtanulhatta a klasszikus francia konyha fortélyait. Amikor a séf és felesége örökbe fogadták első kutyájukat, a 10 hetes angol masztiff Grizzlyt, azt akarták, hogy igazán boldog kutya lehessen mellettük. Egy hét után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a kutyatáp nem ízlik Grizzlynek. Massarweh ezért több éves kulináris szakértelmét felhasználva olyan recepteket készített, amelyeket Grizzly – és végül a házaspár másik három kutyája is – valóban élvezettel fogyasztott. Ebből jött az ötlet, hogy mások kutyáit is boldoggá tegyék, és idén aztán megnyitották a Dogue-t. Ez a hely is olyan, mint bármelyik fine dining étterem, de itt nem a kutyák kísérik el vacsorázni a gazdáikat, hanem fordítva, és a díszvendégek a négylábú házi kedvencek.

Megosztom