Ha eljön a nyolc óra…

Én is azok közé tartozom, akinek az életét, programjait fenekestül felforgatta a járványhelyzet és a kijárási tilalom. Hiába a két gyerek, a hivatásunkkal járó rengeteg elfoglaltság, mégis rendszeresen szakítottunk időt arra, hogy randizzunk a férjemmel. Csak a klisék szerint, ahogy a nagykönyvben meg van írva: kiállítás, színház, mozi, vacsora, és a nagy kedvencem: az órák hosszat tartó ázás és beszélgetés Budapest egyik legrégebbi, patinás fürdőjében, a Lukácsban.

Mindez most semmivé lett, egy pillanat alatt, itt ülünk minden este 8 órától, a gyerekek lefekvése után kettesben a házunkban. Nem szenvedünk, egy cseppet sem, csak épp egy kis kreativitással át kellett hangszerelni az randijainkat.

1) Vacsora a konyhámban

Lemondani a kulináris örömökről? Soha! A kedvenc éttermeink továbbra is házhoz szállítanak, a tökéletes élvezethez viszont fontos a szép környezet is. Ilyenkor ünneplőbe öltözik az asztal, előkerül a kedvenc étkészlet, és természetesen a gyertya sem maradhat el. Bevállalósabb estéinken nem rendelünk, hanem mi magunk vagyunk a séfek, napokig keressük a megfelelő receptet, a kedvenc online boltjaim a legextrább hozzávalókat is házhoz hozzák. A közös alkotás a párkapcsolatnak is jót tesz.

2) Kultúra online

A színház és a koncertek is házhoz jönnek: egyre több intézmény műsora elérhető online streamingen keresztül. Itt ráadásul nincs telt ház, nem fogynak el a jegyek, és nem kell vadászni őket a népszerűbb előadásokra sem. A spektrum is tágult: mivel az utazást megspóroljuk, így távolabbi színházakba is ellátogatunk az éteren keresztül. Ráadásul külön jó érzéssel tölt el, hogy nem csak mi szórakozunk, de a támogatói jeggyel a kedvenc társulataink fennmaradásához is hozzájárulunk.

3) Jacuzzi a megmentőm

Bizony a gyógyfürdő otthoni kivitelezése nagy gondot jelentett nekem, mert hiába a sarokkád, azért az mégsem az igazi… Egészen addig, amíg körbe nem néztünk a hazai jacuzzi-piacon, és be nem ruháztunk egyre. Szerencsére már a hazai választék is akkora, hogy minden igényre van megoldás. Amikor leszáll az este, egy pohár borral a kezünkben elmerülünk új kedvencünkben, és kezdődhetnek a hosszú beszélgetések…

4) Olvass nekem

Nincs is jobb bekuckózni a kedvenc fotelünkbe egy jó regénnyel, de be kell vallani, nem épp ez a leginteraktívabb páros program. Kivéve akkor, ha megfűszerezzük egy kis személyességgel: az egyik este én olvasok neked, a másikon pedig te nekem. Együtt haladunk a könyvben, sőt, még beszélgetni is tudunk róla. Kell e ennél jobb közös program?

Megosztom