Hirdetés

Rudas étterem – hagyomány és modern szellem

Google Plus

A gazdag történelmi múlttal rendelkező Rudas fürdő éttermét tavaly ősszel nyitotta meg Bíró Ferenc tulajdonos és csapata. A modern, friss, török-magyar fúziós ízekkel és a legkorszerűbb konyhatechnológiával dolgozó étterem, egyedülálló színfolt a budapesti gasztronómiában. A fürdőt látogató vendégek, és az utcáról betérő ínyencek körében egyaránt népszerű az étterem, mely a nyári időszakban pazar panorámával és hűsítő italokkal várja vendégeit emeleti koktélbárjában is.

Milyen koncepció vezérelte, amikor megálmodta a Rudas éttermet?
Az egyértelmű és világos volt, hogy egy olyan éttermet szeretnénk, ami egyszerre fejezi ki tiszteletünket a hely szelleme iránt, és közben megfelel a legmodernebb éttermi irányzatoknak. Az épület tervezésekor, a belső terek kialakításában és az étlap megalkotásakor is fontosnak tartottuk a törökök előtti tisztelgés kifejezését, hiszen a fürdőt Szokoli Musztafa pasa építette 1556-ban. Sikerült ezt úgy megvalósítanunk, hogy bár a legújabb technikai innovációkat is felhasználtuk, az étterem hangulata, a belső tér türkiz színvilága, a falakon visszaköszönő, az iszlámban oly népszerű, girih mintázat, a régmúltra is emlékezteti a vendégeket.

A történelme mellett az étterem másik csodálatos adottsága elhelyezkedése…
Így van és szerettük volna, ha minél többet élvezzenek ebből a vendégek, éppen ezért az épület Dunára néző fele végig üvegfalakból épült, így nemcsak rendkívül világos, gyönyörű belső tereket nyertünk, de a dunai kilátás is egészen egyedülálló. Jó időben a külső teraszon is megterítünk, ott is ebédelhetnek, vagy kávézhatnak a fürdővendégek. Igazán exkluzív az emeleti teraszon található körpanorámás jacuzzi, ilyen luxuspanorámával egy pezsgőfürdő sem vetekszik! Gyönyörű bárrésszel bővítettük az emeleti teraszt, így akár az esti órákban is élvezhetjük a páratlan kilátást, finom italok és kellemes zene társaságában. Azok is szívesen választják az éttermünket, akik komolyabb tárgyalásokat, üzleti összejöveteleket szeretnének nálunk lebonyolítani. Van egy teljesen szeparáltan leválasztható része az étteremnek, a Penrose terem, melyet arról a Roger Penrose nevű matematikusról neveztünk el, aki az épület külső falait díszítő, korában már említett girih mintázat matematikai törvényszerűségét bizonyította be. Szintén egyedülálló szolgáltatásunk, hogy a fürdő vendégeinek wellness csomagot biztosítunk, köntöst, papucsot, így semmire sem kell, hogy gondjuk legyen, de a fürdőzés után kényelmesen beülhetnek hozzánk ebédelni.

Melyek az étterem legnépszerűbb fogásai a vendégek körében?
A konyhában Blaskó Zoltán séf és csapata dolgozik. Török-magyar fúziós konyhát viszünk, így az ételeinkkel is utalunk a régmúltra. A fogások frissek és közben mégis tradicionálisak, és úgy játszunk az ízekkel, hogy a török ízvilág visszaköszönjön a menüben. Az előételek közül az egyik kedvenc a mezze, melyben padlizsánkrémet, zöldfűszeres kecsketúrókrémet és sült paprikakrémet szolgálunk fel. Nagyon szeretik a vendégek a tokaji kacsmájpástétomot, amit pisztáciával és almával bolondítunk meg, és sokan rendelnek vörösboros marhapofa-pörköltet. Különlegesség a konyhánkban, hogy kizárólag a fürdőt is tápláló Juventus forrás vizéből főzünk, sőt még a limonádékat is forrásvízből készítjük!

Francsics Annamária

Képek

Rudas étterem – hagyomány és modern szellemRudas étterem – hagyomány és modern szellemRudas étterem – hagyomány és modern szellemRudas étterem – hagyomány és modern szellem

Google Plus

Galéria

Rudas étterem – hagyomány és modern szellem
  • Rudas étterem – hagyomány és modern szellem
  • Rudas étterem – hagyomány és modern szellem
  • Rudas étterem – hagyomány és modern szellem
  • Rudas étterem – hagyomány és modern szellem

Hirdetés