Hirdetés

Villányi Agancsos

Google Plus

Beszélgetés a családi pincészetet vezető Kovács Zoltánnal

Vadászat és borászat – ez ugrik be azonmód az embernek, ha a villányi főutca egyik éke, a borozóvá átalakított présház nevével szembesül. Merthogy Agancsos Pincészetnek hívják a vendégcsalogató helyet, ahol van miből választani, ha valaki ízletes falatokra, finom nedűre vágyik.

A természetszeretet, a szőlészet és a vadászat iránti szenvedély köszön vissza az Agancsos Pincészetben, amelyet kezdettől családi vállalkozásban vezetünk a feleségemmel, s amelyben jó ideje részt vesz mindkét lányunk, újabban pedig már a nagyobbiknak a férje is.

Vadászat és borászat – van valamilyen sorrend?
Utóbbi a munkát, előbbi a hobbit jelenti számomra, s egyik nincs meg a másik nélkül. Kilencvenben alakult a pincészetünk úgy, hogy először vásároltunk egy nyolcszáz négyszögöles szőlőt, s boreladásból származó pénzt meg folyamatosan visszaforgattuk, így nőttünk, nagyobbodtunk, jutottunk pincéhez is, majd idővel jött a fordulópont: 2003-ban volt ez, amikor Villány főutcáján, a történelmi pincesoron megvettük ezt a présházat. Innentől már nemcsak szőlő-, meg bortermelők lettünk, hanem felvásárlók is, persze csak villányi bor jöhetett és jöhet szóba azóta is.

Van a készletükben mindenféle, borimádóknak különösen jól csengő márka, az olaszrizlingtől kezdve a kékfrankoson és a különböző cabernet-ken át egészen a merlot-ig és pinot noirig több fajtából készült itóka kínálja magát. Van kedvence a gazdának?
Kettőt is kiemelek, egy könnyű bort, meg egy vastag, testes vöröset: a sima rosét és a Capitalist, hogy két végletet mondjak a házi kedvenceket illetően.

A multiknál nem látni az önök kínálatából…
Mi más módon tartjuk a kapcsolatot vásárlóinkkal. Kezdtük a postával, manapság pedig már a kiváló futárszolgálatok egyikével juttatjuk el megrendelőinkhez a kívánt árut.

Az év minden napján nyitva vannak.
Mi több, nemcsak inni-, hanem ennivalót is kínálunk a présházban, utóbbit előrendeléssel, mert ha csak úgy beesik valaki az utcáról, annak be kell érnie egyszerűbb ételekkel, sonkával, szalámival, sajttal, lepénnyel vagy éppen forró pogácsával. A vendégek zöme azonban tudja, mi a módi nálunk, s megrendelésre készítjük el nekik az adott időpontra csupa friss áruból, saját lőtt vadból készült finomságokat, hogy csak egy-kettőt említsek: a pörköltet, a sült csülköt, de a töltött káposztát is bátran merem ajánlani.

Ha netán jóllakott már, s elnehezült a kedves betérő, akár meg is alhat önöknél…
Így igaz. Hogy teljes legyen nálunk a vendéglátás, 2013-ban – gyalog ötpercnyire az Agancsostól - megépítettük a panziónkat, egyenként kétágyas szobákkal, szaunával, jacuzzival. Hat szoba van, s a mozgáskorlátozottakra is gondoltunk a tervezéskor. Zárt udvar szolgálja a pihenést, s ha óhajt, reggelizhet is a vendégünk kifejezetten családbarát szálláshelyünkön.

Agancsos Pincészet                                            
www.agancsos.hu
E-mail: info@agancsos.hu
Tel.: +36 30/620-4065; +36 30/277-5780

J. K.

Képek

Villányi Agancsos Villányi Agancsos Villányi Agancsos

Google Plus

Galéria

Villányi Agancsos
  • Villányi Agancsos
  • Villányi Agancsos
  • Villányi Agancsos

Hirdetés