Hirdetés

Waterseal, az építőipar művésze

Google Plus

A művészt mindenekelőtt művei minősítik – gondoljuk vagy mondjuk is gyakorta, de nem kétséges: rendre beérjük az irodalom, a zene, a festészet, a szobrászat, esetleg az építészet legjobbjaival, pedig a zsenik köre bővíthető, sőt bővítendő...

Ott vannak mindjárt a felsorolásban utolsóként említett ágazat egyik közvetlen rokonterületének a mesteremberei: az amúgy mutatós épületek fogyatékosságainak eltüntetői, a felújítások hozzáértői, a fenséges külcsín újjávarázsolói, ha úgy tetszik: az építőipar művészei. Ők a kevésbé ismert szakemberek, az építőipar háttérben maradó specialistái, akik nélkül pedig a korszakos alkotások sem lehetnének azok, amik...

Illusztrálás gyanánt vegyünk először budapesti példákat: ott van mindjárt a Nemzeti Színház, a Gerbeaud Villa vagy éppen a Millenáris Classic, bizony, e híres épületek a rajtuk-bennük elvégzett munkálatoknak is köszönhetően csilloghatnak régi fényükben. De a komáromi székhelyű Waterseal Kft. vezetőinek, Smid Józsefnek és fiának, ifjabb Smid Józsefnek, s persze szakképzett embereiknek az érdeme éppenséggel a zalaegerszegi zsinagóga felújított homlokzata, ahogyan nekik köszönhető a herceghalmi kápolnának, a keszthelyi Festetics-kastély Amazonházának, a móri Lamberg-kastélynak és autóbusz-pályaudvarnak, a hatvani Grassalkovich-kastélynak, a pannonhalmi majorság egyik fő épületének, a soproni Tűztoronynak, vagy a szintén a hűség városában fellelhető Szent Margit Plébániának, s nem utolsó sorban a kőröshegyi völgyhídnak a „kipofozása” is, hogy csupán a leghíresebb munkáikat említsük meg.

Honlapjukon magukért beszélnek a színes fotók, amelyek rögzítik a kft. büszkeségre okot adó fontosabb állomásait, közreműködésük legkiválóbb színtereit bemutatva. A magas szintű hozzáértésről tanúskodó „portékáknál” végrehajtott beavatkozások lajstroma hosszú és változatos. Szaknyelven folytatva: leginkább komplett vízszigetelést végeztek, akadt, ahol – hogy a szakmai kifejezéseknél maradjunk - vízbetörés elleni injektálás várt rájuk, volt, hogy üregkitöltésre, beton medence szigetelésére, falátvágásra, penészedés megszüntetésére kérték fel őket, előfordult, hogy utólagos falszigetelési megoldásokat vártak el, s kaptak is meg a megrendelők tőlük.

„A legmodernebb technológiákkal tökéletes szigetelési megoldásokat készítünk a legkülönfélébb épületekre” – hirdetik magukról, s a szóba jöhető felületek között éppúgy vannak lakó- és nyilvános épületek, mint műemlékek és műtárgyak. A végeredményt látva pedig az ígéret betartását illetően nagyon is hiteles a kft. reklámja: „megfelelő szaktudással és a legkorszerűbb eszközökkel állunk rendelkezésre, hogy bármely problémát megoldjunk, ami a szigetelés témakörén belül felmerülhet”.

A cég munkatársai immár több mint negyedszázados tapasztalattal vannak felvértezve a speciális építőipari kivitelezések terén a faldiagnosztikai vizsgálattól kezdve a tervezésen át a kivitelezésig – hirdeti a honlapjuk, jelezvén, hogy nemcsak épületszigetelést vállalnak, hanem például épületsüllyedés megállítását, talajszilárdítást, a gyakorlati lépések mellett pedig szakvélemény készítése és szaktanácsadás is beletartozik a kínálati körbe.

Weboldalukon afféle ars poeticára is rábukkanunk: „Jelenlétünkkel igyekszünk nyomot hagyni az építőipari szférában” – írják, s a „nyom” a cég referenciáinak folyamatosan bővülő száma.

www.watersealkft.webnode.hu

Képek

Waterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művészeWaterseal, az építőipar művésze

Google Plus

Galéria

Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze
  • Waterseal, az építőipar művésze

Hirdetés