Kéfás – A Kőszikla

Ongrádi Róbert tősgyökeres vértesszőlősi. Ott született és mai napig ott él, ahol a vértesszőlősi előember, Samu lábnyomát is felfedezték. Mind a családja, mind a munkája ide köti.

Szülei a vendéglátóiparban dolgoztak, míg Róbert alapszakmája az autószerelés. Jelen pillanatban a Kéfás Kft. tulajdonosa, amely mindennel foglalkozik, ami az ingatlanhoz tartozik, legyen az ingatlanberuházás, építés, felújítás vagy kiadás. Elismert üzletember, akit, mondhatni mindenki ismer a környéken és kősziklaként mindenki támaszkodhat, számíthat rá.

Húszas évei elejétől rajongott a motorokért, így nem volt meglepő, hogy motorkereskedést nyitott és japán motorokat hozott be, értékesített. Jelen pillanatban gyűjtőszenvedélyének hódolva 22 darab Simson modell található egyik telephelyén.

Ezt követően fóliazacskókat hegesztett, majd a Gerendás sörözőt üzemeltette, ahol többek között A három testőr Afrikában című filmet forgatta Bujtor István, amelyben szerepet is kapott. Robi energiája kifogyhatatlan, minden szabadidejében sportol. A küzdősportok mellett teniszezik, síel, motorozik, jetskizik, hajózik, amikor ideje engedi, utazik. Egyik kedvenc helye Thaiföld, amelyet annyira megszeretett, hogy 15 évet kint élt. Természetesen ott is felismerte az üzleti lehetőségeket. Bambuszt importált és itthon bambuszbútorokat gyártatott. Ezen felül üzemeltetett egy pubot és bokszgépeket telepített a szórakozóhelyekre. A kint töltött másfél évtized alatt mindene meg volt, de mégis valami mindig hiányzott, így az utolsó években többek között fiai miatt is (Renátó 26, Róbert 22) egyre gyakrabban utazott haza, majd 2011-ben végleg hazatért.

Fiaival, Renátóval és Róberttel

Róbertnek mindene megvolt, de mégis ürességet érzett és folyamatosan kereste azt a bizonyos valamit. Thaiföldön a Buddhához, de még varázslókhoz is járt. Itthon családi nyomásra elkezdett járni a Hit Gyülekezetbe és azon vette észre magát, hogy megtalálta, ami hiányzott. Egyre erősebb lett a hitbe vetetett kötődése és közel egy évvel később megtért. Káros szenvedélyeit sikerült teljes mértékben hátrahagynia. Életének regénybe illő epizódjait készülő könyvében fogja megírni.

Itthon ismét belevetette magát az üzleti életbe. Elkezdett autókkal foglalkozni, majd az ingatlanozás következett. Kezdetben felújította és kiadta a rendelkezésére álló ingatlanjait. A következő lépés a piaci igényekre való tekintettel már egy nagyságrendi váltás volt, amellyel kapcsolatban hálát ad Istennek, hogy irányt mutatott. 100 főre kellett ingatlant találnia, amit először bérelt és a többszöröséért kiadott, majd a későbbiekben megvásárolt. Jelen pillanatban már számos, több ezer négyzetméteres ingatlant mondhat magáénak, amelyek kiadásra kerültek, s mindemellett folyamatban van egy lakópark építése is Tata tóparti részén.

Ongrádi Róbert, feleségével Enikővel

Az üzleti sikerek mellett Róbert egy életre szóló társért imádkozott, akit Enikő személyében 2017-ben ismert meg a Gyülekezetben. Az első látásra szerelmet fél éven belül az esküvőn elcsattant, első csók pecsételte meg. Onnantól Róbert teljesnek érzi életét és a legnagyobb lelki harmóniában éli mindennapjait párjával, s örül, hogy végre megtalálta azt a nőt, aki ismeri hozzá a kulcsot. Hisz benne, hogy egy legyőz ezret, kettő pedig tízezret. Amióta összekötötte Enikővel az életét, aki amúgy a divatszakmában dolgozik, de immár férje vállalkozását is segíti, az üzlet még jobban fellendült. Jövőbeli tervekként lakóparkban, öregek otthonában gondolkoznak és van egy folyamatban lévő projektjük, amely akár a YouTube-nak is a konkurenciájává válhat..

www.kefas.hu

Megosztom