Ökopark az álmuk

A boldog családok mind hasonlítanak egymásra – írta Lev Tolsztoj Anna Karenina című regényében. Valóban így van ez, hiszen ugyanazon értékek mentén teremtik a valóságot: a szeretet és hit mozgatja őket. Hisznek magukban, hisznek egymásban, és vannak közös álmaik, céljaik. Nem véletlen, hogy Balázs cégének a mottója: a cél vezérel.

A háromszoros abszolút magyar bajnok (2003, 2006, 2007) raliversenyző elegáns budapesti irodájában beszélgetünk. A ralis múlt nemcsak a fotókon köszön vissza, fényes bizonyíték a rengeteg serleg, közel négyszáz van belőlük. – Tizenkét éve, amikor az első gyermekünket vártuk, felfüggesztettem a versenyzést, akkor úgy gondoltam, egy-két évre, de a megváltozott prioritások úgy hozták, hogy gyakorlatilag abbahagytam, maximum kétévente egy hétvégére ülök raliautóba. Lefoglal a munkám és a családom – meséli a bajnok – aki 2017-ben például hosszú kihagyás után rögtön a dobogó második fokára tért vissza egy versenyen

Feleségével – aki1999-ben a Miss Universe Hungary első helyezettje volt – tizennyolc éve ismerkedtek meg. Hol máshol történhetett volna, ha nem egy raliversenyen, ugyanis Anett édesapja is versenyző volt. A szépségkirálynő és a ralibajnok, igazi álompár – remek témát szolgáltathattak volna a bulvársajtónak. – Nem akartunk celebek lenni – árulja el Anett. – Mind a kettőnknek olyan erős családi háttere van, ahol csak a becsületes munka, és a példás családi élet számít. Engem például majdnem mindenhova elkísértek a szüleim még a szépségverseny után is. Balázsnak sem légüres térbe kellett pottyannia, amikor abbahagyta a versenyzést, a családi vállalkozás tárt karokkal várta. Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat: egészségesek vagyunk, van két tündéri gyerekünk – Benett tizenegy, Berill hét éves -, aktívak a szüleink, akikkel sok közös programunk van. Hálásak vagyunk a családunknak, hiszen nekik köszönhetjük, hogy azok lettünk, akik vagyunk, és azért is, hogy mindig számíthatunk rájuk.

Természetesen Anettet is megcsapta a benzingőz, már kislányként is imádott és tudott is vezetni, de egészen 2011-ig kellett várnia, hogy kipróbálhassa magát egy autóversenyen: a Lotus-kupa női mezőnyének tagjaként rótta a köröket a Hungaroringen. De ez megmaradt egyszeri alkalomnak, most más kihívások várnak rá a volán mögött. Csömörön élnek és ő szállítja a gyerekeket a budapesti angol iskolába, ami garantált napi sok óra autózást és dugóban ülést jelent. Elárulja azt is, hogy a vér nem válik vízzé, nem éppen komótos úrvezetők, mindketten meglehetősen dinamikusan vezetnek.

Balázs harminc évesen hagyta abba a versenyzést. – Szerintem túl korán, látom rajta, hogy olykor hiányzik neki a benzingőz, és úgy vélem, hogy jó néhány győzelem benne ragadt – sajnálkozik Anett, de férje másként gondolkodik. – Szerintem jókor maradt abba a versenyzői karrierem, éppen a kiégés szélén álltam, és én semmit sem szeretek félgőzzel csinálni. A vállalkozásaimban is teljes erőbedobással dolgozom, nem tudok lassítani. Sok a feladat, rövidek a napok.

A versenyzés befejezése után Balázs a családi cégben, a főként mélyépítéssel foglalkozó Scorpio-Trans Kft-ben kezdett el dolgozni. – A munkaszervezés során, az életben tanultam bele a szakmába – emlékszik a kezdetekre a cégvezető. –  Az álmaim megvalósítása érdekében hoztam létre saját céget.

A B Build & Trade Kft lendületes fejlődésnek indult, és többek közt Pécsi Állatkertben is jelentős munkálatokat vállalt el. Balázs és ügyvezető kollégája, dr. Jakab Ferenc – heti 2-3 alkalommal látogatnak el a megyeszékhelyi kirendeltségükre. Most éppen éppen a Dárdai Pál Akadémián és az egyetem Rókus utcai gyógyszerészeti tömbjén is dolgoznak Pécsett.

Balázs és a felesége figyelmét azonban most leginkább új projektjük, a Szőlőliget Ökopark köti le. Szeretnék újjáéleszteni a főváros egyik kihasználatlan területét,  ahol megújuló energiaforrások felhasználásával okosotthonokból álló városrészt álmodtak meg. A 38 hektáros területen összesen 598 darab engedélyes ház épülhet fel: az ingatlanok kínálata nagyon széles skálán mozog, nagyságukat tekintve a 60 négyzetméterestől a több mint 100 négyzetméteresig terjedő, az önálló kerttel bíró házaktól a teraszos penthouse lakásokig bezárólag. A Szőlőliget iránti érdeklődést jól mutatja, hogy az eddig eladott telkek értékesítése és a vevőkhöz való eljutása a baráti üzleti kör, valamint a szájról szájra történő kommunikáció által történt, semmilyen direkt hirdetésforrást nem használtak az eladás ösztönzésére.  – A vásárlóinkról alapvetően elmondható, hogy kötődnek ehhez a helyszínhez, a kerülethez. Az a tapasztalatunk, hogy aki megnézi a helyszínt, azonnal beleszeret, és azt hiszem, a vásárlóink is érzik, hogy nekünk ez a szívügyünk, elkötelezettek vagyunk a projekt iránt. Azt valljuk, hogy ezt csak így érdemes csinálni – zárja le gondolatait a cégvezető.

Puskás Kati

Megosztom