Egész évben Palatinus

A Palatinus strandra eddig csak nyári strandként gondoltunk, de idén már ez a fürdő sem zárja be kapuit szeptemberben, így továbbra is csodás környezetben élvezhetjük a fürdő szolgáltatásait a hidegebb hónapokban és nem kell lemondanunk a fürdőzés és pihenés eme formájáról ebben az időszakban sem.

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m2-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt. A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és az azóta is méltán népszerű hullámmedence. 2002-ben a nagy medence három részre lett osztva: úszó-, élmény- és strandmedencére úgy, hogy az egybefüggő vízfelület hatását meg kellett őrizni, mivel a strand műemléki védettség alatt áll. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látványszökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújításra került a termálmedence és új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével.

2017 júliusában kerültek átadásra az új fedett medencék, melyek a fürdő megújult főépületében kaptak helyet. Az élményelemekkel ellátott termálmedence mellett egy gyerekmedence, valamit hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence várja a vendégeket. A szaunázás szerelmeseiről sem feledkeztek meg, egy gőzkamra, egy különleges geotermikus és egy finn szauna áll rendelkezésükre. Az OEP-beutalóval érkezők részére tangentor, szénsavas kádfürdő és gyógymasszázs szolgáltatásokat biztosítanak. A három órás futójegy pedig azoknak kedvez, akik úszás vagy lazítás előtt még futnak egy kört a Margitszigeten.

Szeptembertől a beltéri medencéken kívül egy kültéri termálmedence és egy kültéri, 26 fokos úszómedence is várja a vendégeket. Így minden adott egy kellemes kikapcsolódásra akár egyedül, akár családdal vagy baráti társasággal érkezünk.

Megosztom