Sportélmények és borok

De hogy is jön össze ez a két fogalom? Mitől működik együtt két évtized óta például a királyok sportja és a gasztrokultúra szeretete? Egészséges életmód, barátságok, hazai ételek, finom borok és elhivatott rajongás Magyarország páratlan vidékei iránt. Ezek a kulcsszavak indítottak el több olyan egyedülálló szabadidős programsorozatot, amelyet mára országszerte figyelemmel kísérnek, teniszpályáról, autóból vagy épp motorról.

Aki érti, csinálja, aki lelkes, az támogatja, a szurkolók pedig mint minden sportban a teniszben is a játék sava-borsát jelentik. Nem véletlen, hiszen a teniszkultusz egyik kihagyhatatlan eleme a meccs, mint társasági esemény. Múlt szombaton rendezték meg a XIX. Valentin-napi Páros Teniszversenyt a Tabáni Tenisz Centerben, ahol a tenisz szerelmesei rendhagyó módon mérhették össze tenisztudásukat: ízletes magyar kolbász, pálinka és bor várta a vállalkozó kedvű versenyzőket. A gasztro teniszverseny már hagyománynak számít, és az őszi XXI. Borok Útja Teniszkupa társrendezvénnyel együtt már évtizedek óta összehozza a sportolni vágyó üzletembereket.

A kellemes időtöltéssel egybekötött sportolás hozzájárul a társadalmi párbeszéd elősegítéséhez, a személyes kapcsolatok kiépítéséhez, egyben mintát ad a szabadidő aktív eltöltéséhez a politikai, gazdasági, média- és sportélet ismert egyéniségeinek részvételével. A tornák évek óta visszatérő versenyzői a Rakonczai fivérek, Stumpf István alkotmánybíró, Nagy Antal, Sallai Sándor volt labdarúgó válogatott és Fazekas Szabolcs, az Európai Számvevőszék tagja.

De van itt más érdekesség is! A nyárindító motoros, valamint a nyárzáró autós Magyar Borok Útja Rallye versenyek is élményekkel gazdagon telnek: három napon át a legkiválóbb pincészeteket keresi fel a mezőny. A motorosok Badacsonyi, Balaton-felvidéki, valamint Balatonfüred – Csopaki Borvidékre, az autós mezőny az Etyeki, a Pannonhalmi, a Soproni Borvidékre látogat el, valamint idén először a határon túlra is kitekintést terveznek. A dobogóért azonban meg kell dolgozni, az itiner által meghatározott útvonal pontos betartása mellett vezetéstechnikai és borászati feladatokon keresztül lehet növelni a pontszámot.

Aki budapesti programon szeretne részt venni, annak az exkluzív borvacsora-sorozatot ajánljuk, ahol hónapról-hónapra közel 100 üzletember találkozik a Pesti Vigadó étteremben, hogy baráti hangulatban kiváló borokat kóstolhassanak Magos Zoltán és Vörös Attila sztárséfek 5 fogásos vacsorája mellé.

További részletek: www.borokutja.hu