A vizek elengedhetetlen tartozéka manapság a stég is, idehaza pedig az Úszóstég Kft. az, amely – mint a terület világgazdájának, a Jetfloat Internationalnek a kizárólagos magyarországi képviselője – gondoskodik a termék ismertségéről és széleskörű használatáról.

„Több mint kétezer hajót gyártottam eddig, közben bő húsz éve én hoztam be Magyarországra az első stégeket. Itthon először 1996-ban alkalmazták az evezősök masters-világbajnokságán. A hajók után kikötöttem a stégnél” – összegzett stílusosan Kálóczy Antal, a 2003-ban létrejött cég feje, aki aztán egyre többet adott el belőle, illetve felhalmozott 750 négyzetméternyi, bérbe adható mennyiséget. 

Az elmúlt hét évben már kizárólag az ő stégeiről indultak a vizes világversenyek résztvevői, s az idei, magyarországi úszó vb-n is jelen lesz legfőbb márkájával a balatonfüredi viadalok alkalmával. De az ő stégjei láthatók olyan jeles filmekben is, mint A katedrális vagy éppen a Jason Statham fémjelezte Spy. Merthogy korántsem csak a sport világában tűnnek fel, van keletjük másutt is ezeknek az óriásmolekulás polietilénből készült, Jetfloat-elemek alkotta építményeknek.

„Az egymással összekapcsolt műanyag építőelemek alkotta, négyzetméterenként 350 kilós terhet is elbíró, környezetbarát stégekkel a vízi parkoktól kezdve a munkaplatformokon, rekreációs szigeteken, hajókikötőkön át a vízi színpadokig rengeteg alkalmazási területen vagyunk jelen – mondta el Kálóczy Antal, aki hozzáfűzte, hogy a veszprémi központú Videoton Ipari Parkban van a bázisuk.

www.uszosteg.hu

Megosztom