Premium Butcher

Komár Zoltán a szakértelemben, a kitartó munkában hisz. Több évtizede dolgozik a kereskedelemben a húsipar területén. Céljait, álmait, mint mindig, most is valóra váltotta.

A katonaság után gyerekkori barátom megkérdezte, lenne-e kedvem húsboltban dolgozni, azonnal igent mondtam, annak ellenére, hogy ismertem volna a szakmát. Igaz, vendéglátói végzettségem némi segítségemre szolgált. A rendszerváltást követően, 1991-ben Budapesten meglett az első saját üzletem, ami a későbbiekben három húsbolt párhuzamos üzemeltetésére gyarapodott.

Hosszú évtizedeken át Budapesten dolgoztam, hentesként, húsboltok üzemeltetésén, titokban mégis valahol arra vágytam, hogy egyszer a szülővárosomban, Pilisvörösváron legyen egy üzletem. Ez a régi, dédelgetett álom vált valóra a közelmúltban, amikor párommal megnyitottuk a Premium Butcher mintaboltot. Számunkra ez egy ékszerdoboz, sokkal több, mint egy húsbolt, olyan gourmet üzlet, ami egy kicsit más, mint a többi. Vannak különleges, és a kifinomult gasztronómiát kedvelők igényeit kielégítő termékek.

Repertoárunk tárháza gyakorlatilag végtelen, talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy ami a hússal kapcsolatos, itt prémium minőségben kapható vagy rendeléssel beszerezhető. Nem véletlen a bolt elnevezése, hiszen pont a minőséget szerettem volna kihangsúlyozni.A friss húsok, grill termékek és a minőségi felvágottak mellett pl. házi ajvár, padlizsánkrém, balzsamecet krém és hasonló gourmet termék, mediterrán különlegesség, valamint 100% konyhakész kézműves húskészítmény is megtalálható a kínálatban.

Változott a világ, változtak a trendek, az igények. Rohanó, felgyorsult életünkben, az emberek inkább az olyan termékeket szeretik, amelyek elő vannak készítve, így otthon már kevesebb a munka vele. Erre tökéletesek a naponta frissen gyártott húskészítmények, pl. a cheddar sajtos, jalapeno paprikás töltött csirke bomba, vagy az aszaltszilvás, baconos tekercs, nem beszélve a porchettáról – a zseniális olasz hústekercsről, extra adag zöldfűszerrel és aszalt paradicsommal.

Nagyon divatos a steak, amit a környéken eddig nem nagyon lehetett kapni. A kínálatban mindig megtalálható a Chuck Roll USA Prime Steak, az Argentin Ribeye, a T-Bone steak, és tervezem, hogy szép fokozatosan bevezetem az egyre népszerűbb wagyu marhát, amit elég kevés helyen lehet kapni még a fővárosban is. Természetesen mindig van friss házi készítésű hamburger, sütésre kész különböző ízvilágú pácolt hús. Az örök kedvenc a tatár beafstek, amit naponta, kiváló minőségű bélszínből készítünk és nem győzünk eleget gyártani belőle.

Igyekeztem a felvágottakban is a hagyományostól egy kicsit eltérő vonalat hozni. Nagyon szeretem az olasz és az osztrák ízeket, a minőséget, megjelenést, és úgy látom, hogy ezekre is nyitottak a vevőink. Így a kínálatban megtalálható a szarvasgombás szalámi, és a különlegességnek számító bonbon szalámi, a Prosciutto di Parma, azaz pármai, a serrano vagy a San Daniel sonka, az olasz mortadella, az igazi burrata bufala sajt, az olasz mozzarella, a francia sajtok, vajak, és az olyan osztrák ízek, mint például a Käsekrainer.

Tálalásban, csomagolásban is a korszerű az irányvonal, van például rostlazító hússzövő gép, ami gyakorlatilag puhára klopfolja a húst, a háziasszony csak hazaviszi, kiveszi a vákuumzacskóból, és készítheti is úgy, ahogy szeretné. Ha kell, felkockázzuk, felszeleteljük, befűszerezzük, szívesen segítünk mindenben, ami megkönnyíti a további munkát. A vákuumcsomagolás előnye, hogy meghosszabbítja a fogyaszthatóságot, a levegőtől elzártan tartja a húst, így az napokig megőrzi a minőségét, friss és fogyasztható marad mélyhűtés nélkül.

A Premium Butcher specialitása, hogy időt, energiát nem kímélve, igény szerint, elkészítési javaslatokkal szolgálunk a termékek tárolásától az elkészítésen át egészen a tálalásig. Azt tapasztalom, hogy ezeket a jótanácsokat örömmel veszik a vásárlók, és személyesebb is ezáltal a kapcsolat. Jöttek már olyan visszajelzések, hogy tanácsainkkal, valóban segítettünk a hétvégi főzésben, így nem kellett sokat gondolkodni, receptet keresgélni a finom ebédhez, vacsorához.

Elhivatottak vagyunk a munkánk iránt. Küldetésünk, hogy magas minőségű húsokkal, termékekkel, meghatározó ízélményt nyújtsunk a vásárlóinknak és ezáltal kiváló alapanyagokból készülhessenek az ételek a családi, baráti asztalra.

Megosztom