FINA fotópályázat

Egyik sportfotójával Szaka József megnyerte a vizes sportok nemzetközi szövetségének, a FINA-nak a 2017-es fotópályázatát!

Korábban még egyszer sem vettek részt ennyien a FINA-szavazásban, mint ezúttal, amikor is nem csupán a nemzetközi szövetség vezérkarának, a Bürónak a tagjai és médiabizottsága voksolt, hanem az összes nemzeti tagszövetség is. Lapunk főszerkesztője a tavaly nyári budapesti vizes világbajnokság hivatalos fotósaként készített, Súlytalanság című felvétele bizonyult a legjobbnak.

Szaka Józsefnek nem ez az első ilyen sikere fotósként, aki több sajtópályázaton is volt már dobogós. A szakmában harminc éve van jelen, például 2003-ban kiérdemelte a Magyar Olimpiai Bizottság Nívódíját, többször megkapta a sportfotó kategória különdíját az idehaza nagy becsnek örvendő Ezüstgerely pályázaton.

„Több mint húsz esztendeje készítek felvételeket úszóversenyeken, évekig dolgoztam a vízilabdázóknál, 1992-től pedig a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség hivatalos fotósa is vagyok, ez utóbbinak köszönhetően juthattam el hét nyári olimpiára is” – jegyezte meg Szaka József.  

Lapunk egyik állandó szerzője, Dr. Takács Ferenc, az Ezüstgerely 2018 sportirodalom kategóriájában, Irodalom és testkultúra című könyvével átvehette a legjobbnak járó Ezüstgerely díjat.

Megosztom