Új, eddig nem látott lélegzetelállító anyaggal jelentkezett Budai Tímea festőnő. A fekete-arany képei nemcsak eleganciájukkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem különleges látványukkal is. A festmények a hozzáértőket is elgondolkodásra biztatják, hiszen a sík vásznon megjelenő térbeli hatású absztrakt formák megjelenítése már-már túlmutat a racionalitáson. Azt, hogy ez a fajta térbeli megjelenés hogyan kerül kivitelezésre, titok lengi körül.

A festmények nagy méretükből és megjelenésükből adódóan egyedi színfoltjai lehetnek a modern lakásoknak, irodáknak.

A hagyományostól elrugaszkodva, fekete alapra festi a festőnő a képeit, néhány példától eltekintve. A festményeken megcsillanó arany-okkernek, arany akrilnak fényre van szüksége a megjelenéshez, így feltétlenül szükséges a természetes fény, vagy a mesterséges megvilágítás, máskülönben veszít pompájából a festmény. A színek mélységét sejtelmes árnyalatokkal éri el, szinte belevesznek a színek a fekete alapozású vászon sötétjébe.

A művésznő elmondása szerint az absztrakt festményekben bontakozik ki, és megéli azt a fajta szabadságot, amelyre az emberek többsége vágyik.

Megosztom