Karolina Univerzuma

Elmondhatjuk, hogy korunk egyik legfiatalabb festő-alkotó művészének, Sávolt Karolinának, immár saját, nemzetközi kiállítása is volt. Nem máshol, mint Dubaiban, egy immersive show keretén belül mutathatta be nyolc festményét, három dimenzióban, a fénytechnika egyedi és különleges használatával, ahol speciális módon a rendkívül ifjú tizenkét éves művésznő, Karolina is a kiállítás része volt.

A húszperces show óránként ismétlődött a Kanvas Galériában, amely Dubai új művészeti negyedében található. Így egy napon belül közel tízszer lépett fel Karolina, akit a műértő látogatóktól a helyiek és a turista közönségen át mindenkit magával ragadott a színek kavalkádja, a Karolina stílus, azaz a mágikus realizmus.

Karolina négy festménye az előtérben ejtette ámulatba a vendégeket, míg a belső kiállítótérben nyolc a már említett három dimenzión keresztül, mesébe ágyazva került bemutatásra, ahol Karolina is egy nap erejéig a kiállítás valós része volt. A húszperces bemutatókon a festmények keletkezését, fázisait, megszületésének stációit vetítették ki. A festőtől megtudhattuk, hogyan kezdett el festeni, hogyan vált a festészet az élete részévé. A sok olvasás által ismerte meg a technikákat, az anatómiát, az arányokat és formákat. Festményein mindig a szépet akarja megörökíteni, legyen az ember, a természet, az állatok, vagy éppen puttók és angyalok. A kiállításon minden sorozatából egy festmény került bemutatásra immersive fény technikával megpróbálva érzékeltetni művészetének legszélesebb palettáját.

Minden bemutatott olajfestményét egy történetre, mesére fűztek fel, amely közül, hogy csak egy részletet említsünk „A nyár lánya a testvéréhez, a tél fiához fordult, hogy küldje el a hóbaglyát. Hamarosan megérkezett a madár, megbillentve hófehér szárnyait, hűvös, sarkvidéki szellővel simítva végig a tájon. Amikor végzett, megpihent egy lány karján, aki tudta, hogy még jó darabig, nem engedheti vissza…”

Karolina egyedi stílusával szinte minden látogatót elvarázsolt, éppen ezért a Galériáktól sorra kapta az elismerő szavakat és meghívásokat, amellyel szinte „szabad jegye” van a művészeti negyedbe.

Ezen felül társművészek, szakértők egyöntetű véleménye, hogy Karolina a jövő egyik kiemelkedő festőművésze, aki sikert sikerre halmozva bontogatja szárnyait. Karolina céljai között van, hogy művészetével átadja mindenkinek az üzenetet, hogy mennyire fontos észrevenni a körülöttünk lévő szépséget, felhívva a figyelmet a természetvédelemre, az állatvédelemre, a fenntarthatóságra, amelyben a jövő generációjának óriási szerepe van.

Emellett szeretne egy olyan programot elindítani, amely lehetővé teszi, hogy minden hátrányos helyzetű gyermek tudjon képzőművészetet tanulni. A sikernél maradva meg kell említeni, hogy Karolina minden nap  sportol, korosztályos országos bajnok teniszező és nyáron tagja volt a Franciaországban megrendezett, korosztályos válogatott, csapat Európa-bajnokságnak. Így a sportok terén is kiemelkedően helyt áll, mind hazai, mind nemzetközi szinten.

A Sávolt család már most tervezi lányuk jövő évi művészeti programját. Áprilisban indul a kiállítássorozata budapesti helyszínnel a Bodó Galériában, majd májusban európai nagyvárosokban folytatódik a tárlat, terv szerint London, Barcelona és Madrid helyszínekkel, a művészeti rajongók nagy örömére.

Megosztom