Neubauer Edit művészi kiteljesedése

Huszonnégy vendéglátásban és szállodaiparban eltöltött év után – amelyet a családi vállalkozásban működtetett veszprémi Villa Medici Hotel és Étterem vezetése jelentett – Neubauer Edit lakberendezőnek tanult és emellett elkezdett festeni.

„Nomen est omen” -tartja a mondás, ez rám különösen igaz. Egész életemet az alkotás, az önkifejezés, a “valami új” megteremtése lengte be. Emiatt lettem cukrász, zsűrizett ékszereket terveztem és készítettem, tervezek, rajzolok és festek.

Tizenévesként még nem találtam az utam, ezért nyilvánvalóan jó döntésnek tűnt, hogy a családi vállalkozásban kezdjem a pályafutásomat. Végigjártam a ranglétrát, rengeteg tapasztalatot szereztem. Eközben az élet folyamatosan olyan feladatokat sodort az utamba, ami az alkotóművészetek és különös tekintettel a lakberendezés irányába terelt. Az otthonunk is a saját tervezésem alapján valósult meg, amely utána egy szakmai lapban is bemutatásra került.

A családi hotel és étterem általam vezetett felújítása megerősítette az elhatározást, hogy lakberendező legyek.

Meggyőződésem, hogy az életünket fejezetekben éljük, és minden fejezetnek megvan a jelentősége, mint a kirakós egyes elemei. Ez most egy új fejezet. Erre készültem, ehhez kellettek az egyes építőkockák.

Az ezt követő évek egyre több, egyre színvonalasabb felkéréseket hoztak. A tervezési folyamat részeként először megismerem az elképzeléseket, majd a végleges tervekből két- és háromdimenziós, fotórealisztikus látványterveket készítek. Igény szerint nemcsak megálmodom, megtervezem a látványt, hanem menedzselem is a kivitelezést. Ebben az esetben én tartom a kapcsolatot a kivitelezővel vagy az adott szakemberekkel, hogy a Tulajdonosok álma maradéktalanul valóra váljon.

Áttérve a festészetre, mindig is voltak művészi ambícióim. Ami kedvtelésnek indult, mára szenvedéllyé vált. Legutóbbi kiállításomon, Párizsban tizenhat művem került a falra, amelyekkel művészi sokoldalúságomat szerettem volna bemutatni. A kiállítás nagyon sikeres volt, sok új kapcsolatra és megrendelésre tettem szert.

Intuitív festőként legtöbbször nem tervezem meg előre a képeimet, a pillanatnyi érzéseimre hagyatkozom. A legvégén a rétegek együttese, a struktúrák játéka és a színek dinamikája teszik harmonikussá és szerethetővé a festményt, legyen az absztrakt, arckép vagy egy állatmotívum.

Izgalmasnak találom, hogy nem vagyok a vászonhoz kötve. Egyik kedvenc  képem popart stílusban készült a macskánkról, ez a motívum mára már táskán, kabáton és pólón is megjelent.

Henry Ward Beecher szavaiban hiszek, miszerint „Minden művész saját lelkébe mártja ecsetét, és saját szívét viszi a vászonra”.

www.neubauerinteriart.com

www.instagram.com/editneubauer

Megosztom