Ortners Eschenhof Hotel

Karintia, Ausztria legdélebbre fekvő tartománya, festői hegyvidéke az osztrák Alpok között elhelyezkedő Nockberge, mely lágy hegykúpok, hívogató tavak, és terjedelmes cirbolya fenyőerdők ötvözete. A Nockberge/Nock hegység szabadidős kínálata éppoly gazdag és színes, mint maga a táj.

Téli-nyári üdülőparadicsom Bad Kleinkirchheim, Karintia egyik legjelentősebb gyógyüdülőhelye, gyógyhatású termálfürdői és a tartomány legnagyobb sícentrumának köszönhetően.

Bad Kleinkirchheim, az alpesi wellness hazája, számos 4 csillagos wellness szállodával rendelkezik, melyek egyike az Ortner család által vezetett 43 szobás Eschenhof Hotel. Filózófiájuk szülőföldjük kincseinek tiszteletét és megőrzését helyezi előtérbe, ezt a gondolatot közvetítve a vendégek számára. Szállodájuk programkínálatában a természet csodáinak közös felfedezése, a teljes testi-lelki-szellemi pihenés és felüdülés kimeríthetelen ajánlata ötvöződik.  Vendégeinek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a természetben, a természettel együtt és összehangban vele, egy újfajta kikapcsolódást kínál. „Ritka az olyan hatásos és tartós pihenés, mint amit a természet gazdagsága nyújt. Legyen az gyalogtúra, kerékpározás, hótalpas gyaloglás vagy síelés, időt kell szakítani önmagunkra, kikapcsolódni, ki a természetbe, a tiszta hegyi levegőre! „ – hangsúlyozza Ortner úr.

Az „alpesi ellazulás – lazítás“ filozófiájától vezérelve, a jól átgondolt szállodai programkínálat maximálisan megvalósítja a megnyugtató pihenés élvezetét.  „Lassítsd az élettempót, kapcsolj vissza egy sebességgel, relaxálj, pihenj, lazíts!!”  – elméletét. Vendégeit, párokat, családokat kiszakítani kívánja a mindennapok taposómalmából, a jó testi-lelki-szellemi közérzet érdekében.

A szálloda „alpesi lazítás“ a természetben programjában többek között madármegfigyelő-túra, hegycsúcs-szafari, gyalogtúra napfelkeltekor, esti gyalogtúra a csillagok megfigyelésével, patakcsobogás – túra is szerepel.

GASZTRONÓMIA

Az Alpine Slowness tematikája a szálloda konyhájának kínálatában is tükröződik.Az “Austria-Bio-Garantie”  által kontrollált, és az ún. „Grüne Haube“, zöld szakácssapkával kitüntetett konyha és csapata a legmagasabb igényt támasztja a minőségi termékek kiválasztásánál, melyek regionális, helyi, szezonális termékek, valamint halak és biotermékek.

A Slow Food jelentésének értelmében előtérbe kerül a tudatos étkezés, a jó minőségű hazai és bio élelmiszerek fogyasztása a ¾ panziós ellátás  (reggeli, snack ebéd, vacsora) keretén belül.

SPA & WELLNESS

Teljeskörű kikapcsolódást biztosít a nagyvonalúan kialakított wellness és spa részleg is. A „Nyugalom ideje“ részleg kizárólag a felnőttek pihenését szolgálja. Itt Szilencium pihenőrészleg, sóbarlang, bioszauna, masszázsrészleg áll a vendégek rendelkezésére. 

A „Família vízivilág“ – ban belső- (32C) és külső úszómedence (30 C), pezsgőfürdő, pihenőrészleg, családi víziágy és infrarotkabin kényezteti a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A speick, (macskagyökér) ez a világon egyedülálló, 1936 óta védett növényként regisztrált alpesi gyógynövény kizárólag a Nockberge hegyvidékben található. Az 1900-2300 méter magasban növekvő apró növény július és augusztus hónapban illatával elárasztja az egész környéket.

DIGITÁLIS DETOX

A szálloda 5% kedvezményt nyújt azon bátor vendégeinek, akik pihenésük ideje alatt képesek lemondani a mobiltelefon, a laptop, a tablet használatáról a digitális méregtelenítés érdekében.

www.eschenhof.at

Fotók: Hotel Eschenhof

Megosztom