Konyhatündér országban

Ugye azt tudod, hogy senki sem születik konyhatündérnek?

Valószínűleg hozzám hasonlóan sokan csak a felnőtté válás kapujában kezdik feltérképezni a konyhát. Valakinek a sok bukdácsolás, kudarc, és némi sikerélmény után elmegy a kedve az egésztől. Valaki marad. Én maradtam.

Ebben a könyvben szereplő kilenc kis barátnőm többsége viszont tízévesen már nagyon sokat tud erről az izgalmas világról.

Amióta megalapítottam Konyhatündér országot leginkább azon szoktam elmélkedni, hogy milyen recepteket mutassak meg kisiskolás lányoknak, mi az, ami érdekli őket, amitől megjön a kedvük a háziasszonykodáshoz, amitől varázslatos tündérbirodalommá válik számukra a konyha.

Egy évig heti rendszerességgel találkoztunk, és rengeteg játékkal, kacagással fűszereztük ezeket a családias hangulatú összejöveteleket. A munka java részét a lányok egy kis segítséggel, felnőtt felügyelet alatt maguk is el tudták végezni, ezért bátran ajánlom ezt a recept gyűjteményt tizenéves gyerekeknek és kezdő háziasszonyoknak!”

Vélemények a könyvről:

“Ahogy olvastam a könyvet, azt éreztem, nemcsak a szavak, de az ételek is tele van szeretettel, szívvel és odaadással. Mindenkinek ajánlom, aki a közös főzés örömét, akár egy egyszerű rántottát, megfűszerezné ezekkel az “ízekkel”.”
Deutsch Anita, színésznő

“Nóráról az első három szó ami eszembe jut: természetes, szeretetteljes, kreatív. És ez nem csak rá, hanem a Konyhatündérország című könyvre is egy az egyben jellemző. Legyen szó akár a brassói aprópecsenyéről, pogácsáról, vagy egy levesről, ebben a könyvben olyan fantasztikus ötleteket kaphatunk elkészítésére, amit nem is gondoltunk korábban. Kezdőknek feltétlen, és a kreatív, újítani vágyó haladóknak is mindenképpen ajánlom!”
Kárpáti Rebeka, Miss Universe Hungary 2013

“Ha ennyit tud egy lány, mint amennyi ebben a könyvben szerepel, akkor elég komoly esélye van arra, hogy férjhez menjen.”
Makány Márta, divattervező

A könyvbemutatón a kilenc főszereplő, vagyis a konyhatündérek is megmutatták milyen ügyesek. Kiválasztottam egy receptet a könyvből (Fincsi almás süti) és ezt készítettük el mindannyian külön külön, így a vendégek az almás süti különböző variációit kóstolhatták, miközben a monitorok a tavalyi évad legvidámabb pillanatait és legfinomabb ételeit megörökített képeit mutatták a háttérben.

Megosztom