Vérnyomáscsökkentő tea

Tudta, hogy a vérnyomáscsökkentő tea természetes megoldást kínál a magas vérnyomás problémájára? Sokan azonnal a gyógyszerek kínálta lehetőségeket választják, pedig tény, hogy a természet patikája is remek gyógymódot kínál. Ugyan a magas vérnyomás örökletes betegség is lehet, de életmódunkkal, káros szokásainkkal szintén befolyásoljuk annak kialakulását. A súlyfelesleg szinte kivétel nélkül kockázati tényezőnek számít, ezért a testsúly kordában tartása, vagy a plusz kilók leadása rendkívül fontos az életminőség javítása érdekében.  A Hillvital.hu szakemberei vérnyomáscsökkentő tea gyanánt például a hibiszkuszt, a fagyöngyöt, vagy az oly sokszor emlegetett zöld teát javasolják.

Magas vérnyomás ellen természetesen

A tapasztalatok szerint egyre többen választják a természetes gyógymódokat, hiszen ezek mellékhatások nélkül segíthetnek az egészségügyi problémák orvoslásában. Nincs ez másként a magas vérnyomás esetében sem, mely a hosszú távú egészség érdekében mindenképpen odafigyelést igényel. A tartósan magas vérnyomás károsítja az ereket és magában hordozza az agyi –és a szívinfarktus kockázatát. S hogy milyen teákat érdemes a konyhaszekrényben tartani?

A gyógyteákkal kapcsolatban gyakran felhívják a szakemberek a figyelmet azok szárító hatására. Ugyan tény, hogy nagy mennyiségben nem javasolt a legtöbb gyógytea, de ez alól például a hibiszkusz kivételt képez. Nem csak rendkívül jó az íze, de érelmeszesedés és megfázás ellen is jó szolgálatot tesz. Korlátlan mennyiségben fogyasztható, és még a diétájukra ügyelők is annyit ihatnak belőle, amennyit szeretnének. Ha rendszeresen a poharakba kerül, akkor nem csak a magas vérnyomás előzhető meg segítségével, hanem a depresszió és a szorongás is.

A másik népszerű vérnyomáscsökkentő tea a zöld tea. Kifejezetten hatékonynak bizonyul a területen, és a súlycsökkentés is egyszerűbben megvalósítható vele. A két terület szorosan összefügg, hiszen a súlyfelesleg előbb vagy utóbb magas vérnyomással is társul. Hasonlóképpen hatékony vérnyomáscsökkentő tea a fagyöngy, bár ezt a jellemzőjét sokan nem is tudják a gyógynövénynek. Immunerősítés, köhögés és asztmás görcsök ellen is sikeresen bevethető.

Fokhagymát nyersen!

S ha már természetes gyógymódokról esett szó, akkor a fokhagyma mindenképpen említést érdemel. Ugyan nem vérnyomáscsökkentő tea készíthető belőle, de egyéb módon fogyasztva rendkívül hatékonyan támogathatjuk meg szervezetünket a magas vérnyomással szemben. Legjobb, ha nyersen fogyasztjuk a gerezdeket. Ha szétrágni nem tudjuk azokat, akkor daraboljuk apróra, és egyszerűen nyeljük le egy pohár vízzel azokat. Ugyan a bőrön érezhető lesz a fokhagyma illóanyagának kipárolgása, de ez a legkevesebb azért, hogy elkerül majd minket a magas vérnyomás.

Pótolja az ásványi anyagokat!

Sajnos még változatos táplálkozás során is előfordul, hogy alapvető ásványi anyagokból nem jut elegendő a szervezetbe. Érdemes a magnéziumot, a kalciumot és a káliumot akár étrend-kiegészítőkkel is pótolni, hiszen ezek a magas vérnyomás remek ellenszereinek számítanak. Amennyiben fogyni szeretnénk, akkor különösen ügyeljünk a mikrotápanyagok elegendő bevitelére, hiszen ellenkező esetben rossz közérzet, majd később betegségek is jelentkezhetnek. A testsúlynak és edzettségnek megfelelő testmozgás is sokat segíthet abban, hogy vérnyomás értékeink a megfelelő szinten maradjanak. Persze nem mehetünk el a harmonikus élet és a belső béke mellett sem, melyek szintén megtámogatják szervezetünket.

Megosztom