Londoni fényösvény

Ismét látogatható a világ egyik leghíresebb karácsonyi látványossága, a londoni Kew Gardens éjszakai Karácsonyi Fényösvénye. A parkon keresztülhaladó út végigvezeti a látogatót az ünnepi kivilágítással ellátott viktoriánus üvegházak és a sokszáz éves fák között. A fantasztikus látvány- és fényshowra belépőjegyet kell váltani, méghozzá elég borsos áron: a jegyek 8-12 ezer forintnak megfelelő angol fontba kerülnek, ennyit kell kifizetni azért, hogy keresztülsétálhassunk a parkon.

Press Event; Lights; Christmas

A sötétséget kivilágított szökőkutak, fénysugarak, látványos fényjátékok törik meg, közben pedig világító figurák táncolnak a tavon; nem véletlen, hogy a Kew Királyi Botanikus Kert Karácsonyi Fényösvénye nemzetközi hírnévre tett szert, és jegyeket már csak januárra árusítanak.

A kivilágításhoz több mint 25 kilométernyi vezetéket használtak fel, és közel 3000 világítótestet szereltek fel. És miközben ki lehet próbálni a körhintát, sőt étel- és italkioszkoknál szolgálják ki a látogatókat, a fő látványosság mégis az a növényvilág maradt, amiről a parkot leginkább ismerik.

A kivilágítás előkészítésén a nyitást megelőzően mintegy száz munkás dolgozott, s közülük öten csak a fákkal foglalkoztak. A legnagyobb kihívást egy óriási bükkfa jelentette, amelyre egy 3 kilométer hosszú fényfüzért kellett telepíteniük. Az eredmény azonban, bátran kijelenthetjük, minden várakozást felül múlt. Aki szeretne még jegyet, annak igyekeznie kell, mert a Kew Gardens Karácsonyi Fényösvény csak 2022. január 9-ig látogatható.

Megosztom